Στους «64» του Atlas Cup προκρίθηκαν οι Tesseract, οι οποίοι επικράτησαν 74-65 των All Star Survivors στο ΟΑΚΑ. 
Η ομάδα, η οποία ξεκίνησε το «ταξίδι» της από τα προκριματικά, «επιβίωσε» σε μια δυνατή μάχη, όπου ο νικητής κρίθηκε στην τελευταία περίοδο. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 22-14 στα τελευταία δέκα λεπτά και διατήρησαν «ζωντανό» το όνειρο να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση, έχοντας πρωτοστάτη τον Μάρκο Γεωργακόπουλο. Όπως έχουν πει κι οι ίδιοι στις δηλώσεις τους, άλλωστε, κανείς δεν ξέρει που μπορεί να τους βγάλει το «ταξίδι» στο Atlas Cup.

Οι All Star Surivors προηγήθηκαν 16-12 (6’), αλλά οι Tesseract ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με επιμέρους σκορ 11-1! Σε εκείνο το διάστημα ο Γεωργακόπουλος σημείωσε 6 πόντους.  Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στη συνέχεια του αγώνα, διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα. Μάλιστα, με ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, καθώς με τρίποντο του Λεούση βρέθηκαν στο +10 (41-31).  

Τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μέρος, πάντως, τον είχαν οι All Star Survivors, οι οποίοι σημείωσαν buzzer beater με τον Παρασκευόπουλο. Το συγκεκριμένο καλάθι λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία τους και δεν πτοήθηκαν ούτε όταν ο Βουδούρης έστειλε τους Tesseract στο +11 (46-35 στο 26’). 

Οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν τα επίπεδα στην άμυνα τους και με αντεπίθεση διαρκείας, ανέτρεψαν την κατάσταση. Ο Κυριακίδης πέτυχε εννιά πόντους το συγκεκριμένο διάστημα κι ο Μαντάς με τρίποντο τους έβαλε μπροστά (51-49). Το επιμέρους σκορ ήταν 16-3 υπέρ των All Star Survivors, με τους Tesseract να δείχνουν φανερά επηρεασμένη από την απώλεια του Βουδούρη.

Μέχρι τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, μέχρι ο Ψωμάς με δύο διαδοχικά καλάθια (το ένα μετά από επιθετικό), να κάνει το 57-61 (33’), ενώ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να «καθαρίσει» ο Διαθεσόπουλος. Ο γκαρντ των νικητών είχε συμμετοχή στους εννιά (πέντε ο ίδιος, συν δύο ασίστ) από τους τελευταίους 11 πόντους της ομάδας του!

Player of The Game: Ο Μάρκος Γεωργακόπουλος ήταν η σταθερή δύναμη των Tesseract! Σκόραρε με συνέπεια και χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες, μετρώντας 20 πόντους με 6/10 σουτ εντός παιδιάς και 5/6 βολές. Παράλληλα έκανε εξαιρετική δουλειά και στην άλλη πλευρά του παρκέ, έχοντας 7 αμυντικά ριμπάουντ και τις 5 τάπες του. Από την άλλη, ο Κρατημένος έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Παίκτης κλειδί ήταν ο άνθρωπος που «μίλησε» στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Διαθεσόπουλο (13 πόντοι, 7 ασίστ), ο οποίος βγήκε μπροστά και «κλείδωσε» τη νίκη.

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι οι Tesseract βρήκαν πολλούς πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γεωργακόπουλος ήταν ο πρωτοστάτης, αλλά κι όλοι όσοι αγωνίστηκαν έβαλαν το δικό τους… λιθαράκι σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, για να πάρει η ομάδα τους την πρόκριση.