Για τον πρώτο γύρο του Atlas Cup το βράδυ της Πέμπτης στο Sala sports club οι Aναλώσιμοι υποδέχτηκαν τους Thunderdogs με τους τελευταίους να κάνουν ένα απίθανο φινις ανατρέποντας διαφορά 13 πόντων εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εισητήριο για την επόμενη φάση.

Οι ομάδες συμβάδισαν στο ξεκίνημα . Οι τύποις γηπεδούχοι βασίστηκαν στους Χρονόπουλο, Κοταράκο (από 4π) και το τρίποντο του Ντούγια, ενώ οι αντίπαλοι τους καθοδηγήκαν από τους Μπένο (10π) και Δημακαρέα (5π) και με ένα μίνι ξέσπασμα πήραν κεφάλι με 13-19 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

'Εφτασαν ως το +9 με τους Καλαγκάτση, Μπένο (από 5π έκαστος) και Δημακαρέα (4π). Οι Αναλώσιμοι ανταπέδωσαν χάρη στον ασταμάτητο Χρηστακάκο (13π) μαζί και τους Κοταράκο , Πολύδωρο (από 4π) & την τρίποντη οβίδα του Αντωνιάδη, έτρεξαν ένα σερί 15-0 και προσπέρασαν με 37-33 στη μέση της διαδρομής .

Οι "μπλε" έλεγξαν το τέμπο της αναμέτρησης μετά την ανάπαυλα. Χρηστακάκος (6π) και Κοταράκος (4π) ήταν οι αγωνιστικές σταθερές τους, ενώ με τα τρίποντα των Νικολόπουλου και Αντωνιάδη έφτασαν ως το +13 καθώς στην αντίπερα όχθη μόνο ο Δημακαρέας (4π) έδινε λύσεις, με συνέπεια το 55-44 στο τριαντάλεπτο.

Οι Αναλώσιμοι έδιχναν να ελέγχουν την κατάσταση για τρία λεπτά ακόμα (61-48), όμως κάπου εκεί χτύπησε ο συναγερμός των φιλοξενουμένων ! Ανέβασαν απόδοση από την άμυνα πιέζοντας σε φουλ κορτ πρες και με τους Καλαγκάτση (8) , Μπένο (7) και τον άρτι αφιχθέντα Φρονιμάκη (5) έκλεψαν μπάλες και σιγά σιγά ροκάνισαν τη διαφορά. Με επιμέρους 2-18 όχι μόνο πλησίασαν αλλά και προηγήθηκαν στο τελευταίο λεπτό, πανηγυρίζοντας την πρόκριση με το τελικό 63-66 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (40-47%), παρά τρίποντα (21-15%) και βολές (80-57%). Μάζεψαν τα ίδια ριμπάουντ (από 47), μοίρασαν ίδιες ασιστ (από 14), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (7-9) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (12-9).

Mvp : Με double double o Αντώνης Καλαγκάτσης έχοντας 15 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 4 κλεψίματα και 1 λάθος.
Παίκτης-Κλειδί:  και πρώτος σκόρερ ο Νίκος Μπένος με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 7 λάθη.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Σωτήρης Χρηστακάκος με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς: Στην ενέργεια που έβγαλαν στο τέλος οι νικητές πιέζοντας στα 4/4 του γηπέδου.