Μία CobraKai’ χτύπησε τους NewYorkBricks!!

Πρώτη φάση του AtlasCup και πρώτος αγώνας της χρονιάς για την CobraKai και τους NewYorkBricks, με τους πρώτους να παίρνουν την νίκη πρόκριση, παρά το χαρακίρι που πήγαν να κάνουν στο τέλος.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να έχουν και αρκετές ισοπαλίες! Στο πρώτο δεκάλεπτο πρωταγωνίστριες ήταν οι άμυνες. Με το σκορ να κλείνει στο 12-11 για τους Kai. Με τους Ορφανίδη και Ταγκούλη να είναι αυτοί που τους έδωσαν σκορ. Για τους NewYork οι Θεοδοσίου και Αθανάσιος Πλέτσας τους κράτησαν κοντά.

Με τις ομάδες να έχουν βρει λίγο τα πατήματα τους ο ρυθμός άνοιξε στην δεύτερη περίοδο και με ένα καυτό Θανάση( έβαλε 3 τρίποντα στην περίοδο) η NewYork κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ. Για να έρθουν οι απαντήσεις από τους Δημητριάδη και Ορφανίδη για να μπουν μπροστά μετά τα πρώτα 20 λεπτά με το 31-28.

Τα πράγματα στο δεύτερο μισό άλλαξαν άρδην σε σχέση με το ότι είδαμε στην δεύτερη περίοδο. Η κούραση όλων βγήκε στο παρκέ, οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές. Τα καλάθια μίκρυναν και κάπως έτσι φτάσαμε στο ισχνό (17-16 του δεύτερου ημιχρόνου)!

Οι δύο ομάδες παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο. Η KobraKai πάτησε στο +3 του ημιχρόνου και κατάφερε να το κάνει +11 και το 47-36 5 λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι. Με τον Δημητριάδη να κλέβει να παίρνει ριμπάουντ και τον Φραγκογιάννη να βάζει μπροστά ότι δεν έβαλε στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί κάπου οι NewYorkBricks έκαναν την τελική τους αντεπίθεση, με ένα σερί 8-0 έφτασαν στο 47-44 με Αναστασόπουλο και Πλέτσα Θάνο να βγαίνουν μπροστά για την ομάδα τους. Η CobraKai ήταν σε τρικυμία και δεν μπορούσε να πάρει  καθαρές αποφάσεις ούτε στα ταιμ ουτ, αλλά τελικά δεν το πλήρωσαν. Οι χαμένες βολές στο τέλος στοίχησαν στους Bricks και δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Θανάσης Πλέτσας που με τα 4/5 και τους 17 πόντους πήγε να δώσει την νίκη στους Bricks αλλά δεν έφτασε.

Mvp: Ο Δημητριάδης με 6 πόντους 6(2-4) ριμπάουντ 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Παίχτης κλειδί : Ο Ορφανίδης με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς : Στην μεγαλύτερη εμπειρία που είχαν οι παίχτες της CobraKai.