Οι Bricklayers επικράτησαν 60-43 των Mamba’s και πήραν την πρόκριση για τη φάση των «64» στο Atlas Cup. 
Στα παιδιά των Bricklayers αρέσει να τρέχουν, το ξεκαθάρισε κι ο MVP του αγώνα, Γιάννης Γιαννίκας ότι εκείνο κι οι συμπαίκτες του θα ζήσουν ή θα «πεθάνουν» στο παρκέ με τους αιφνιδιασμούς και τα τρίποντα.

Στον αγώνα με τους Mamba’s, οι Bricklayers και μπόρεσαν να τρέξουν και κατάφεραν να βάλουν τρίποντα σε καθοριστικά σημεία. Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος και το κακό βράδυ των αντιπάλων, το τελικό σκορ ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο λαός λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι οι Bricklayers ξεκίνησαν τον αγώνα με σερί 10-0. Οι Mamba’s, βέβαια, ισοφάρισαν σε 10-10 (11’), αλλά ήταν και το μοναδικό σημείο του αγώνα που έδειξαν μια σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας τους έμοιαζε σαν εκείνες τις ημέρες που τίποτα δεν σου πηγαίνει καλά. Τα 14/48 δίποντα και τα 2/14 τρίποντα το αποδεικνύουν. Το επιμέρους 13-2 των Bricklayers τους έφερε στο +11 (25-14 στο 15’) και παράλληλα έβαλε τους Mamba’s στο παιχνίδι τους.

Οι νικητές δεν σταμάτησαν λεπτό να έχουν το πόδι πατημένο στο γκάζι κι έπαιζαν με μεγάλη ψυχολογία, κάτι που τους βοήθησε να βρουν, όποτε χρειάστηκε, και λύσεις από την περιφέρεια.  Από την άλλη, ότι κι αν έκαναν οι Mamba’s έμοιαζε να μην έχει αποτέλεσμα, κάτι που επηρέασε φυσικά και την ψυχολογία τους. Σημείωσαν μόλις 7 πόντους στην τρίτη περίοδο, την ώρα που οι Bricklayers σκόραραν από την περιφέρεια. Με τρίποντο του Κατσάκου «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +22 (48-26 στο 32’), απ’ όπου δεν θα μπορούσε να υπάρξει επιστροφή για την αντίπαλη ομάδα.

Player of the Game ο Γιάννης Γιαννίκας. Το… μηχανάκι μιας μηχανής που αρέσκεται να τρέχει «δαιμονισμένα», με στόχο να εξουθενώσει τον αντίπαλο. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες (8/12 σουτ), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 29 λεπτά. Από τους Mamba’s μοναδικός διψήφιος ήταν ο Δίπλας, ο οποίος είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Παίκτης κλειδί ο Σταύρος Βέργος, ο οποίος κι έκανε τρομερή δουλειά στα ριμπάουντ (βλ. 10) κι έπαιξε αποτελεσματική άμυνα. Για μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει ένας παίκτης με 5 κλεψίματα είναι… ευλογία.    

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι οι Bricklayers επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους κι έκαναν το παιχνίδι που τους αρέσει κόντρα σε μια ομάδα που βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα. Οι Mamba’s είναι σίγουρα καλύτεροι από την ομάδα που είδαμε κι είχε 16/62 σουτ και των 20 λαθών.