To βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, για τον πρώτο γύρο του Atlas Cup, oι Tragics υποδέχτηκαν τους Sourmena Bulls, σε μία μάχη για το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, το οποίο κατέληξε στου φιλοξενούμενους, ύστερα από ένα ματς με δυνατές μονομαχίες.

Οι Ταύροι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με ένα γρήγορο επιμέρους 10-2, με μπροστάρη τον φοβερό και τρομερό Λεμονή γρήγορα γρήγορα σκόραρε 8 πόντους. Οι Τragics όμως βρήκαν τα πατήματα τους και ισορρόπησαν την κατάσταση με τους Γκόρο και Κούνα να κουβαλούν επιθετικά. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έκλεισε με τους Bulls να προηγούνται 13-18.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ασταμάτητοι. Με πλουραλισμό στην επίθεση και χτυπώντας είτε με διεισδύσεις των κοντών είτε με τις κινήσεις των ψηλών, έτρεξαν ένα τρομερό επιμέρους σκορ 5-21 μέχρι τα μέσα περίπου του δεκάλεπτο, διαμορφώνοντας το 18-39. Το ημίχρονο τελείωσε με ένα ασφαλές προβάδισμα 18 πόντων (25-43)

Μετά την ανάπαυλα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει ο συγκλονιστικός Γκόρος. Σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο ροκάνισε τη διαφορά, πετυχαίνοντας μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο 23(!) πόντους. Η επίδοση του μάλιστα φάνηκε να βραχυκλώνει εντελώς τους Surmena Bulls που σε αυτό το διάστημα είχαν κακές επιλογές τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στο επιμέρους σκορ της περιόδου που ήταν 27-12 υπέρ των Tragics, που κατόρθωσαν να μειώσουν στους 3 πόντους (52-55) σε χρόνο dt.

Oι Bulls όμως επέδειξαν αξιοσημείωτη πνευματική αντοχή. Δεν πτοήθηκαν από την πτώση της απόδοσης τους και μπήκαν με πάθος στο τελευταίο δεκάλεπτο πιστεύοντας στη νίκη. Με τον Ζαμπούλη να πετυχαίνει σημαντικά καλάθια, οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ένα πολύ γρήγορο 12-0 φέρνοντας ξανά το προβάδισμα τους σε διψήφιο νούμερο (52-67). Κάπου εκεί οι Τragics φάνηκε να μένουν από δυνάμεις. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι μέχρι το τέλος του και πήραν τη πρόκριση για την επόμενη φάση με τελικό σκορ 59-73.

Στα ομαδικά στατιστικά ξεχώρισαν τα 27/46 δίποντα των Surmena Bulls (58,7%) που είχαν και 14 ασσίστ, με 15 όμως λάθη

Player of the game: Xωρίς πολλή σκέψη ο τίτλος αυτός ανήκει στον Γιάννη Λεμονή με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασσίστ, 3 κλεψίματα και 29 efficiency

Παίκτης κλειδή: Ο Καλαμπόκας με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός μέσα στη ρακέτα.

Για τους Tragics ξεχώρισε ο ασταμάτητος Γκόρος που είχε 35(!) πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Πού κρίθηκε το ματς: Στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν οι Surmena Bulls εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την κούραση των αντιπάλων τους.