Στους 32 του Atlas Cup προκρίθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Ελλάνιοι όταν και αντιμετώπισαν στον Κορυδαλλό τους μαχητικούς SpartansBC και μετά από μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, πάτησαν το γκάζι στην τελευταία περίοδο και πήραν τη νίκη.

Οι ομάδες ξεκίνησαν βαδίζοντας παρέα με τους τύποις γηπεδούχους να αποκτούν ένα μικρό προβάδισμα χάρη στο dynamic duo  Βερεντζιώτη (6) και Μπεστιτζάνου (7). Οι αντιπάλοι τους ακολούθησαν με τους Λιθόπουλο (4) και τις βόμβες τριών πόντων των Καραγιαννάκη και Σκυλίδη, με το σκορ να βρίσκεται στο 15-11 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Ελλάνιοι με τον Βερεντζιώτη (6) να συνεχίζει και τους Κλάγκο και Μπεστιτζάνο (από 4π) ξέφυγαν προσωρινά ως το +9, όμως ο Λιθόπουλος από την άλλη πλευρά αντέδρασε με 7 πόντους και διαδοχικά γκολ - φάουλ ενώ η πυροβολαρχία των Καραγιαννάκη (5), Κουσούλη και Σκυλίδη (από 3π) διέπραξαν το come back με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ ισόπαλο 33-33.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα καθώς διατηρήθηκε το μπρα ντε φερ με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές. Οι "Ελ" αξιοποίησαν τη frontline με τους Βερεντζιώτη (9π) και Νίκου (4π) , όμως οι Σπαρτιάτες απάντησαν έξω από την περίμετρο, με τον Κουσούλη (9π με 3τρ) να βλέπει το καλάθι σα βαρέλι παρέα με τον Καραγιαννάκη (7π), προσπερνώντας με 50-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Λιθόπουλος μάλιστα έκανε το 50-53 με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως κάπου εκεί άλλαξαν τα κόζια. Οι Ελλάνιοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνα και τα τρεξίματα τους, χτύπησαν με θαυμαστή ισορροπία τόσο στο ζωγραφιστό με τον Νίκου (8π) όσο και στον αιφνιδιασμό με τους Μπεστιτζάνο (6π) , Θωμά και Γιάννη Τουφεξή (4 & 2 πόντοι αντίστοιχα) και με ένα καθηλωτικό 18-2 εξασφάλισαν το ροζ φύλλο συνάμα και την πρόκριση , με το τελικό 70-62 !

Mvp : Με double double ο Άκης Βερεντζιώτης έχοντας 21 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 3 λάθη. 
Άξιος συμπαραστάτης του ως παίκτης-κλειδί ήταν ο έτερος πύργος Θανάσης Νίκου με double figures και 14 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ και 1 λάθος..

Για τους ηττημένους διακρίθηκε ο αλάνθαστος Γιάννης Λιθόπουλος καταγράφοντας 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Που κρίθηκε το ματς : Οι νικητές διέθεταν αποθέματα ενέργειας στην τελική ευθεία.