Στους «32» του Atlas Cup θα βρεθούν οι Rougixtres, οι οποίοι νίκησαν 53-48 τα Pistonia, εκμεταλλευόμενοι το ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν 18-4, υπέρ των νικητών!

Τα Pistonia έμοιαζαν να είναι σε πλήρη ισχύ και μετά το αρχικό 8-10 (6’), ανέβασαν ταχύτητα και με σερί 8-0 έκλεισαν την πρώτη περίοδο, στο +6 (16-10).  Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, όπου έδειξαν μεγάλη ευχέρεια στα σουτ έξω από τα 6μ75. Με τρίποντο από τον Αγάθο, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (29-19), λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. 

Τα επιθετικά ριμπάουντ κι οι παραπάνω επιθέσεις ήταν αυτές που κρατούσαν μέσα στο ματς τους Rougixtres, αλλά οι αντίπαλοι τους έδειχναν να έχουν τις απαντήσεις.  Ο Τσάφος με νέο τρίποντο έστειλε στα Pistonia στο +11 (44-33) στο 29’ κι όλα έδειχναν ότι έχουν πάει το παιχνίδι εκεί που θέλουν.

Οι απουσίες κι η κούραση, όμως, άρχισαν να τα «φθείρουν» και σε συνδυασμό με την άμυνα που έπαιξαν οι Rougixtres, άρχισαν να βγαίνουν… εκτός λειτουργίας.  Τίποτα, πλέον, δεν δούλευε σωστά σε καμία από τις δύο άκρες του παρκέ, την ώρα που οι τυπικά φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά έφεραν ένα επιμέρους σκορ 19-3(!) για τους Rougixtres, οι οποίοι με τρίποντο του Τζαβάρα προηγήθηκαν 52-47, για να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη που τους έδωσε και την πρόκριση.

Player of The Game: Ο Πέτρος Ρούσσος, ο οποίος έχασε για ένα ριμπάουντ το νταμπλ νταμπλ, καθώς μέτρησε 15 πόντους με 6/10 δίποντα και κι 9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά. Ήταν ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα του «όρθια» στα δύσκολα, ενώ παράλληλα συνέβαλε και με την παρουσία του στην αντεπίθεση της.  

Παίκτης κλειδί ήταν χωρίς αμφιβολία ο Οδυσσέας Λασκαρίδης, ο οποίος έκανε απίστευτη εμφάνιση, μετρώντας 17 πόντους με 7/7 δίποντα! Ήταν ο πρωταγωνιστής στο ξέσπασμα ανατροπής της ομάδας του, καθώς σημείωσε τους 7 από τους 19 πόντους στο διάστημα, όπου βρέθηκε από -11 στο +5.

Που κρίθηκε: Στο «καθαρό» μυαλό που είχαν οι Rougixtres στα κρίσιμα σημεία, όπου έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και σημείωσαν «μεγάλα» σουτ, με αποτέλεσμα να έρθει το 18-4 της τελευταίας περιόδου. Από την άλλη, τα Pistonia έβγαλαν κούραση, κάτι φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πλέι μέικερ τους, ο Αντρέα Μότσκα έπαιξε 40 λεπτά!