Για τη δεύτερη φάση του Atlas Cup το βράδυ της Τρίτης στο Κορυδαλλό οι Vip by Ariantique υποδέχτηκαν τους Greek Bricks με τους τελευταίους να γκαζώνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο μετά από μια άκρως ενδιαφέρουσα και θεαματική αναμέτρηση.

Οι τύποις φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ με τους Λάζιτς (7) και Καρούσο (4) να οδηγούν στην επίθεση και προηγήθηκαν με 8-15, όμως οι αντίπαλοι τους απάντησαν με επιμέρους 11-2 με τους Παπανικολόπουλο (8π), Παπαδάκη και Κοντοθανάση (από 4π) κι όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά και προσπέρασαν, για το 19-17 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι κυλούσε πόντο - πόντο ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου όταν οι Greek Bricks βρήκαν ρυθμό και με σερί 11-0 χάρη στον Λάζιτς (ακόμα 9 πόντοι) έφτασαν στο +9. στην άλλη πλευρά Ζευγώλης με 5 πόντους και Κουμπούρας με 3 ήταν οι πιο δραστήριοι , για να πάμε στη μέση της διαδρομής με το σκορ στο 31-38.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την ανάπαυλα. Οι Bricks διατηρούσαν το προβάδισμα με τους Λάζιτς (7), Τσοτσορο και Τσαούση (από 4π) ενώ στην αντίπερα όχθη οι Vip ακολουθούσαν σε κοντινή απόσταση χάρη στους Αποσκίτη (6) και Κουμπούρα (4). Σκορ τρίτης περιόδου 47-55.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Τα "Τούβλα" με σερί 9-0 αποσπάστηκαν ως το +17 με τον ασταμάτητο Μιλάνοβιτς (11π), ωστόσο η παρέα του Π.Παπαδόπουλου δεν τα παράτησε. Έτρεξε το δικό της 10-0 με τον Αποσκίτη (10π), ωστόσο τα τελευταία τρία λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στους Bricks. O Καρούσος σκόραρε έξω από την περίμετρο (8π) και επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή , με τον Τσαούση να ολοκληρώνει με μακρινό τρίποντο τον θρίαμβο της ομάδας του με το τελικό 64-81 !

Mvp : Ο Λούκας Λάζιτς με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο Μάρκο Μιλάνοβιτς που σημείωσε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε με double double ο Κώστας Αποσκίτης καταγράφοντας 19 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε το ματς: Οι νικητές ξέφυγαν στην τελική ευθεία και παρά την προσπάθεια των αντιπάλων τους δεν απειλήθηκαν χάρη στην ταχύτητα και τις περισσότερες δυνάμεις.