H Kleious Warriors έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Atlas Cup, επικρατώντας με 81-74 σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό των Kavlanta Hawks και θα αντιμετωπίσει το Risko (Κυριακή 20:30), την ομάδα που πέρυσι την απέκλεισε από τον θεσμό του κυπέλλου στη φάση των «8», αλλά και που της στέρησε μία αήττητη σεζόν.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους «πολεμιστές», ο κυρίαρχος στους αιθέρες Βασίλης Δέδες και ο μπόμπερ Βασίλης Willy Αγγελόπουλος, με τα «Αγγελοπουλέικά» του τρίποντα. Για τα «γεράκια», που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήλεγχαν το παιχνίδι και είχαν το προβάδισμα, σε δαιμονιώδη μέρα βρέθηκε ο Γιάννης «Μπου» Βασιλόπουλος, έχοντας για συμπαραστάτη τον καλό του φίλο Χρήστο Καραμούζα.

Κάπως έτσι, οι «κίτρινοι» συνεχίζουν τη ξέφρενη πορεία τους στο Atlas Cup, παρά τη μη συμμετοχή του εύζωνα Γιώργου Κυράτση (25.3π, 11.5ρ, 5.3ασ, 4κλ) που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας του, αλλά, δεν αγωνίστηκε λεπτό και μετά από 6 νίκες, τους απομένει ακόμα μία για να πάρουν κούπα για δεύτερη σερί χρονιά (περσινοί αήττητοι πρωταθλητές στην Atlas League 2). Από τη μεριά τους, οι Hawks γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη τους ήττα μετά από αυτή στο πρωτάθλημα από τη Ποσειδωνία (ήττα που τους στέρησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια) και… ένα σερί 13 συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων που «έτρεχαν» μέσα σε διάστημα 6 μηνών. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρίποντο του Ξενάκη, ενώ για τους Κλειούς οι πρώτοι πόντοι ήρθαν από τον Αρχοντάκη με σουτ μέσης απόστασης. Ο Δέδες άνοιξε λογαριασμό για το 4-3. Ο Καραμούζας με ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο έκανε το 3-9, με τον Βασιλόπουλο να διευρύνει το σερί για την ομάδα του στο 8-0 και το σκορ στο 4-11. Η είσοδος του Αγγελόπουλου στο παρκέ έφερε εύστοχο τρίποντο από τον ίδιο για τους Κλειούς, που μείωσαν κι άλλο χάρις σε γκολ-φάουλ του Βράτιμου (10-11). Νέο «ξέσπασμα» για τους «κοκκινόμαυρους» με 5 πόντους του Iron Mike Αραβανή, δύο από Καραμούζα και κάρφωμα για highlight από Βασιλόπουλο για το 10-21, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται τελικά με το σκορ στο 15-21, μετά το δεύτερο τρίποντο του Αγγελόπουλου και κοντινό καλάθι του Δέδε.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η διαφορά κυμαινόταν για αρκετη ωρα μεταξύ 6 και 8 πόντων, εως ότου δύο τρίποντα του Αγγελόπουλου «ψαλιδισαν» τη διαφορά στο καλάθι (25-27). Έκτοτε οι δύο ομάδες εναλλάσονταν διαρκώς στο προβάδισμα, με τις συχνές ισοπαλίες να κάνουν την εμφάνισή τους (30-30, 33-33, 38-38) και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου τελικά να είναι το 42-41 για τους Hawks με buzzer-beater τρίποντο του Καραμούζα.

Με την επιστροφη των δύο ομάδων από την ανάπαυλα, οι «πολεμιστές» μπήκαν καλύτερα στο παρκέ. Καλάθι του Δέδε από κοντά και εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 του Νακόπουλου, τους έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων (46-42). Ο Βασιλόπουλος πέτυχε τους πρώτους πόντους για τα «Γεράκια» στο τρίτο δεκάλεπτο και ήταν αυτός που αποτέλεσε το «αντίδοτο» της ομάδας του στο σκοράρισμα, κόντρα στο καλό διάστημα του Δέδε, σε μία περίοδο με το λιγότερο θέαμα από άποψης σκοραρίσματος, που ολοκληρώθηκε με επιμέρους 12-11 υπέρ των φιλοξενούμενων (52-54).

Το τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν και αυτό που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης, όπως προμηνυόταν εξ αρχής. Ο Άρης Αγγελογιαννόπουλος ισοφάρισε σε 54-54 και ο Βασίλης Αγγελόπουλος σκέφτηκε πως είναι μία καλή ώρα για να… ανεβάσει θερμοκρασία στα δάχτυλά του με δύο τρίποντα για το 60-54. Ο Αραβανής σκόραρε μετά από τάιμ-άουτ για το 60-56, αλλά Δέδες αρχικά με γκολ-φάουλ και Αγγελόπουλος με νέο τρίποντο ήταν αποφασισμένοι να «τελειώσουν» το παιχνίδι για την ομάδα τους, δίνοντας της και το μεγαλύτερο προβάδισμα μέχρι εκείνη την ώρα, +9 (66-57). Ο Γιώργος Ξενάκης σκόραρε κάποια «προσωπικά» καλάθια και μείωσε σε 68-63. Ο Νακόπουλος με ένα δίποντο και μία βολή σκόραρε ενδιάμεσα σε δύο καλάθια του Γεωργομάνου (71-67), αποτέλεσε παίκτη κλειδί για τον χειρισμό της μπάλας κόντρα στο πρέσινγκ των Hawks και το σημαντικότερο όλων, αν και καθυστερημένα, κατάφερε να περιορίσει τον επιθετικό πλουραλισμό του Βασιλόπουλου, που την κρίσιμη ώρα «σίγησε».

Μπαίνοντας στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, το roller-coaster συναισθημάτων συνεχίστηκε. Δέδες δίποντο, Αγγελόπουλος τρίποντο, Νακόπουλος 1/2 βολές και… 77-67. Ένας τέτοιος ημιτελικός όμως δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έτσι. Οι «κοκκινόμαυροι» πιέζουν, ο Γιώργος Λαδάς με 2/2 βολές, ο Καραμούζας με 1/2 και ο Βασιλόπουλος με δικά του λέι-απ, μειώνουν στους 4 (77-73). Την ίδια ώρα, το γαϊτανάκι των χαμένων βολών συνεχιζόταν καθόλη τη διάρκεια του ματς για τους Κλειούς, που μετά από συνεχόμενες άστοχες από Νακόπουλο και Αρχοντάκη, ευτύχισαν να δουν τον Αγγελογιαννόπουλο να πετυχαίνει έστω 1/2 για να τους δώσει μαξιλαράκι ασφαλείας δύο κατοχών (78-74). 

Υπολείπονταν 43 δευτερόλεπτα και παρά τη διαφορά των τεσσάρων πόντων υπέρ τους, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σαν να είχαν «καταπιεί θάλασσα», έως ότου είδαν τον game changer τους, τον «μπόμπερ με το 8» Βασίλη Αγγελόπουλο να κλέβει την πάσα του Ξενάκη προς τον Αραβανή, να κερδίζει φάουλ από τον Γιώργο Λαδά και με 2/2 από τη γραμμή να βάζει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Το τελικό 81-74, διαμορφώθηκε με βολή του Αγγελογιαννόπουλου.

MVP: Ο Βασίλης Δέδες έκανε «πάρτι» κάτω από τα δύο καλάθια. Πραγματοποίησε double-double με 21 πόντους και 19 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και μάζεψε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Παίκτης κλειδί: Μπορεί να έχει «αλλεργία» και να μην θέλει να πλησιάσει το καλάθι κοντινότερα από τα 6.75, αλλά το φαρμακερό του σουτ είναι ικανό για να κρίνει την έκβαση οποιουδήποτε αγώνα. Ο λόγος για τον Βασίλη Αγγελόπουλο που σημείωσε 26 πόντους με 8 τρίποντα και πέτυχε τις 2 βολές, μετά από δικό του κλέψιμο, που οριστικοποίησαν τη νίκη της ομάδας του.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Βασιλόπουλος των 27 πόντων, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 27 EFF, που παρά το τρομερό του παιχνίδι, δεν κατάφερε να «οδηγήσει» τους Kavlanta Hawks στη νίκη.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Kleious Warriors πραγματοποίησαν περισσότερες επιθέσεις χάρις τα 16 παραπάνω ριμπάουντ (55-39) που μάζεψαν. Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διαφορετική τροπή αν κάποια από τις δύο ομάδες ήταν περισσότερο ψύχραιμη από τις βολές, καθώς και οι δύο σούταν με ποσοστό κάτω το 50%.