Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Atlas Cup η Ageli Bc αντιμετώπισε τους Philadelphia Sfihters. Οι πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες έδειξαν καλά στοιχεία για την συνέχεια του τουρνουά, με την ομάδα από την Φιλαδέλφεια όντας πιο εύστοχοι να κερδίζουν ευκολά τους γηπεδούχους μπαίνοντας με το δεξί στο κύπελο .

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο με μεστές άμυνες και γρήγορο παιχνίδι, κάτι που απεικονίζεται και στο σκορ περιόδου με τους φιλοξενουμένους να έχουν προβάδισμα τριών πόντων για την συνέχεια του ματς με σκορ πρώτης περιόδου 16-19. Για την Ageli Bc ξεχώρισαν οι Τσουμάνης και Μπακλούς οι οποίοι σκοράραν από 5 πόντους , ενώ για τους Sfihters ο Νικολός είχε 11 πόντους και ο Ψαλτάκης σκόραρε άλλους 6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο άνοιξε το παιχνίδι, αφού βλέπαμε αρκετά πάνω-κάτω και από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να μειώσουν το σκορ αλλά η ευστοχία των αντίπαλων τους δεν τους άφησε πολλά περιθώρια. Οι 8 πόντοι από τον Νικολό , οι 5 του Ψαλτάκη και οι 2 από τους Ψαρρά και Ιωάννου ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους με την λήξη του πρώτου μέρους. Για την Ageli Bc ο Αντωνόπουλος σκόραρε 5 πόντους και από 3 είχαν οι Τσουμάνης και Κεχαγιόγλου διαμορφώνοντας το σκορ σε 27-36 για τους φιλοξενουμένους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Philadelphia Sfihters, συνέχισαν το δυναμικό και γρήγορο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να αυξήσουν σημαντικά την διαφορά με πρωταγωνιστή τον Νικολό (12), Ψαρρά (3) και από δυο πόντους οι Κοβάνης και Ιωάννου. Από την άλλη ο Κεχαγιόγλου (4), ο Μπακλούς (3) και οι δυο πόντοι του Τσουμάνη διαμόρφωσαν το σκορ σε 36-55 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες έπαιζαν πιο απελευθερωμένο μπάσκετ. Ο Μπακλούς έβαλε 9 πόντους και ο Αντωνόπουλος (4) ενώ οι γηπεδούχοι με τον Νικολό (8) και Παπαδόπουλο και Ψαλτάκη από (5) συνέβαλαν στο τελικό 50-80 .

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 23/55 - 41.8%, τρίποντα 9/23 - 39.1%, βολές 7/11 - 63.6%). Κυριάρχησαν στα ταμπλό με 49 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 15 ήταν επιθετικά. Μοίρασαν 16 ασίστ συνολικά και 9 κλεψίματα με μόλις 5 λάθη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα .

MVP:  Αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Νικολός με 39 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ με κανένα λάθος και 44 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος των ηττημένων με double-double παρουσιάστηκε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος έχοντας 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 16 στο σύστημα αξιολόγησης .

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Πέτρος Ψαλτάκης με 16 ποντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη .

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ευστοχία και διαφορά ενέργειας των νικητών.