Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στις διοργανώσεις του Άτλας οι Brotherhoops που υποδέχτηκαν στα προκριματικά του κυπέλλου τους Γέροντες. Μετά το 15ο λεπτό άνοιξαν το ρυθμό και επιβλήθηκαν με άνεση κατακτώντας την πρόκριση για τον πρώτη φάση του κυπέλλου.

Αρχικά η αναμέτρηση πήγαινε πόντο-πόντο. Για τους τυπικά γηπεδούχους ο Πρας (10π) τραβούσε το κουπί , ενώ από την άλλη πλευρά ο Αρχέλαος ήταν το αντίπαλο δέος με 11 πόντους, με την ισορροπία να εμφανίζεται έκδηλη στο σκορ (18-17) της πρώτης περιόδου.

Το ..τανγκό κράτησε για 6 λεπτά ακόμα. Οι Γέροντες με τον Αρχέλαο να συνεχίζει να πυροβολεί με ακόμα 7 πόντους προηγήθηκαν με 25-26, όμως κάπου εκεί οι αντίπαλοι τους πάτησαν το γκάζι. Με ενέργεια και καλές προσαρμογές στην άμυνα  έτρεξαν ένα επιμέρους 13-1 με την τριπλέτα Βουγά, Πρα (από 7π έκαστος) και Κωτσάκη (6π) και όντας εύστοχοι στο μακρινό σουτ πήραν διψήφια απόσταση (38-27) στο ημίχρονο.

Οι "άσπροι" μετά την ανάπαυλα διατήρησαν το up tempo. Η άμυνα τους δεν έδινε ... ούτε τ' αγγέλου τους νερό ενώ μπροστά εμφανίστηκαν κι άλλοι πρωταγωνιστές. Ο Τζεβελέκος (8π) πρωτοστάτησε μαζί με τους Βουγά (5) και Ζαχαρόπουλο (4) παίζοντας κύριο ρόλο σε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο όπου το επιμέρους 19-6 τους έφερε να προηγούνται με 57-33 βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση της πρόκρισης.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι ομάδες έπαιξαν ανοιχτά κι ελεύθερα δοκιμάζοντας σχήματα και συνεργασίες στο παρκέ του Sala Sports Club. Οι Γέροντες έβγαλαν ενέργεια με τους Ντικμπασάνη (10π), Αρχέλαο (7) και Καλάβρια (4π) μειώνοντας τη διαφορά, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Αβράμης (6π) εντυπωσιάσε με τα ραβερσέ του, με το τελικό 71-57 να είναι απόλυτα δίκαιο.

Η ομαδική στατιστική αντικατοπτρίζει την παρουσία των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (44-38% δίποντα, 27-0% τρίποντα,  47-22% βολές . Πήραν τα ριμπάουντ (52-37), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (12-11), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (3-5) και υπέπεσαν σε παραπάνω λάθη (10-5).

Mvp : Ο πανταχού παρών και άνευ λαθών Δημήτρης Πρας που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους ,16 ριμπάουντ, έχοντας επίσης 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.
Παίκτης-Κλειδί: Ο Αλέξανδρος Βουγάς με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο σουινγκμαν Γιάννης Αρχέλαος με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς: Η ταχύτητα και οι περισσότερες λύσεις σε κάθε σημείο του παρκέ ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους νικητές στην πρόκριση.