Με double score και κάτι (69-34), αλλά και triple double του πρωταγωνιστή τους, Χαράλαμπου Γεωργιάδη (13 π. /11 ασίστ / 10 reb), οι «ροζ» του Davari BC ξέφυγαν στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Atlas Cup, αφήνοντας εκτός τους Stovronto Raptors, που είχαν  αρκετά miss match και δυσκολεύτηκαν στην επίθεση.

Το ξεκίνημα ήταν κάπως… μουδιασμένο για όλους, με τα αγόρια της «Ντάβαρη» να είναι λίγο πιο ψύχραιμα κάτω από το καλάθι και να παίρνουν μικρό προβάδισμα στο δεκάλεπτο (10-6),  όμως όσο περνούσε η ώρα τα συστήματά τους έβγαιναν όπως δουλεύτηκαν όλο το καλοκαίρι στην προετοιμασία (;) και οι Λίππας, Τσούρτος, Γεωργιάδης, Βασιλόπουλος τους έβαλαν στο +12 με τη λήξη του ημιχρόνου (28-16), έχοντας από πλευράς Ράπτορς τους Μαυρόπουλο, Εμμανουηλίδη και Μαρκουλή να παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ο ρυθμός των τυπικά γηπεδούχων παρέμεινε καλός στο τρίτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την κούραση των «μπλε», οι οποίοι δεν ακολουθούσαν και πολύ ευλαβικά τις φάσεις στην άμυνά τους, ανέβασαν την διαφορά (51-22), με τους Γεωργίου, Βαζάκα, Καλύμνιο, και Βρίκο να πλαισιώνουν τον Γεωργιάδη στο σκοράρισμα, ενώ ο Λάσκαρης προσπαθούσε να θυμηθεί πώς καταλήγει η μπάλα μέσα, χωρίς αποτέλεσμα. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο και αυτό που πανηγυρίστηκε πραγματικά, ήταν το triple double που κατάφερε ο αρχηγός Χαράλαμπος, υπό τις κόρνες της εξέδρας!

MVP της αναμέτρησης ήταν, είπαμε, ο Χαράλαμπος Γεωργιάδης με 13 πόντους, 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ από τους Raptors ξεχώρισε ο Πέτρος Μαυρόπουλος με 6 πόντους, 10 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Μιχάλης Τσούρτος, που έδωσε πολλές λύσεις και ήταν από τους βασικούς λόγους που το σκορ πήρε διαστάσεις, έχοντας συνολικά 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε αρχικά στα miss match στις ρακέτες, αφού οι Βασιλόπουλος, Βαζάκας, Λίππας δεν είχαν αντίπαλο ψηλά, αλλά και στην αστοχία των Ράπτορς, που είδαν ότι το σκορ ξεφεύγει και άφησαν αρκετές φάσεις στην άμυνα στην… τύχη τους.