Οι Freaks ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Atlas Cup το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό όπου και υποδέχτηκαν την Κατρακείλα και μετά από μια σαραντάλεπτη μάχη ήταν πιο αποτελεσματικοί στο φίνις και πανηγύρισαν την πρόκριση στην πρώτη φάση του θεσμού.

Τα συγκροτήματα βάδισαν πλάι πλάι σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν σκορ με τα σουτ του Φελεμέγκα (3π) και την ενέργεια του Αγγελακόπουλου (5π) , ενώ οι αντίπαλοι τους απαντούσαν σχεδόν αποκλειστικά με τους Σακελλαρίδη (7π) και Μαργαρίτη (6π), προηγήθηκαν με 12-16, ωστόσο ο Χαντζής με δύο back to back τρίποντα έβαλε μπροστά τα "Φρικιά" με 18-16 στη λήξη του.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το παιχνίδι και στη δεύτερη περίοδο. Η Κατρακείλα έφτασε στο +5 με τον αποτελεσματικό Σταυρίδη (6π) και τα τρίποντα των Διαμαντόπουλου και Μπουχλή, ενώ στην άλλη πλευρά Κουρέντζης (4), Χαντζής και Λιβανός (από ένα τρίποντο) κράτησαν τους Freaks σε απόσταση αναπνοής (33-35) στο ημίχρονο.

Το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα. Οι Freaks ξεκίνησαν κάπως καλύτερα και πήγαν στο +5 χάρη στο δίδυμο Φελεμέγκα και Αγγελακόπουλου (από 6π έκαστος). Στην αντίπερα όχθη ωστόσο η εμπειρία του Αμβροσίου και τα φρέσκα πόδια του Γεωργακάκου (από 3π) επανέφεραν το συγκρότημα του Μακαρατζή , με το τριαντάλεπτο να τελειώνει με το σκορ στο 45-44.

Στην τελική ευθεία η ισορροπία του...τρόμου κράτησε για έξι λεπτά ακόμα ! Η Κατρακείλα με τον Σακελλαρίδη (4) και το καλάθι του Γεωργακάκου προσπέρασε με 50-52 όμως κάπου εκεί μίλησε η μεγάλη ικανότητα του Φελεμέγκα στο σουτ. Με δύο τριποντάρες ...από το σπίτι του και 8 πόντους πρωταγωνίστησε σε ένα επιμέρους 10-1 που έδωσε στους Freaks το ροζ φύλλο και την πρόκριση με το τελικό 60 - 53 !

Τα στατιστικά αποτυπώνουν την εικόνα των συγκροτημάτων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (32-21%) παρά βολές (46-52%) και δίποντα (25-39%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (38-52), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (13-11), έκλεψαν σχεδόν τριπλάσιες μπάλες (19-7) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (12-25).

Mvp : Ο Αχιλλέας Αγγελακόπουλος με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.
Παίκτης-Κλειδί: Ο μεγάλος σουτέρ Γιάννης Φελεμέγκας με τα μεγάλα του τρίποντα και 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 4 κλεψίματα και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους καλύτερος παρουσιάστηκε ο Νίκος Γεωργακάκος με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ , 2 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση: Στο φίνις των νικητών που διαχειρίστηκαν καλύτερα της κρίσιμες λεπτομέρειες και έβαλαν τα μεγάλα σουτ !