Πρεμιέρα μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου, έκαναν δύο νέες ομάδες στις ανανεωμένες και φέτος, διοργανωσεις του Atla.  Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Glory Road (συμμετέχουν στην Division 2, στην Ανατολική περιφέρεια) αντιμετώπισαν τους Power Strangers (συμμετέχουν στην βορειοδυτική περιφέρεια της Division 3)  για τα προκριματικά του Atlas cup, με νικητές, ύστερα από μία σκληρή μονομαχία, να βγαίνουν οι γηπεδούχοι, με σκορ 65-54.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλύτερα για τους Power Strangers, καθώς, προηγήθηκαν με 9-0, στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. Μετά από τάιμ-άουτ, οι Glory «έβγαλαν» αντίδραση και με μπροστάρη τον Μανωλιάδη που σκόραρε 6 πόντους, κατάφεραν να μειώσουν σε 7-11. Το δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με 12-15.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν και το μομέντουμ έγειρε προς τους γηπεδούχους. Η είσοδος του Μαστρογιάννη είχε πλέον «νοικοκυρέψει» για τα καλά το παιχνίδι των Glory, με τον έμπειρο playmaker, πέρα από το κομμάτι της δημιουργίας να συνεισφέρει και στον τομέα της άμυνας. Με επιμέρους 10-4, μετά από τρίποντα των Δρόσου και Χαμντάν Σάμι, οι Glory προσπέρασαν με 24-19. Σερί 5-0 για τους Power Strangers  ισοφάρισε την αναμέτρηση στους 24 πόντους, αλλά, η άμεση απάντηση για τους γηπεδούχους, που με δικό τους επιμέρους 9-2, πηγαν στην ανάπαυλα μπροστά με διαφορά   7 πόντων (33-26).

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στους φιλοξενούμενους, που μέσα από την άμυνά τους, τους δόθηκε η ευκαιρία να για αρκετούς αιφνιδιασμούς. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ο Άγγελος Βρέλλος, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης σε όλο το παιχνίδι για την ομάδα του, τελειώνοντας την αναμέτρηση με double double (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Με σερί 11-0, οι «παράξενοι» πέρασαν πάλι μπροστά με 37-33. Ο Σίνης αρχικά και ο Μανωλιάδης στη συνέχεια με πέντε συνεχόμενους πόντους, έδωσαν και πάλι προβάδισμα στους Glory.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, υπέρ των γηπεδούχων, 42-41. Σε αυτό το σημείο, μίλησε η προσωπικότητα του Σιφναίου, που ήταν ο παίκτης που καθόρισε την έκβαση του αγώνα. Οι 7 συνεχόμενοι πόντοι που σκόραρε στα μισά της περιόδου, διαμόρφωσαν το σκορ από 48-43 σε 55-43, με την ομάδα του να παίρνει το πρώτο διψήφιο της προβάδισμα, σε σημείο της αναμέτρησης όπου ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους. Τελικά, οι Power Strangers χωρίς υπολειπόμενα ενέργειας στο ντεπόζιτο, δεν κατάφεραν να βγάλουν μία τελευταία αντίδραση, γνωρίζοντας την ήττα με 65-54. Οι νικητές Glory Road, πήραν μία σπουδαία πρόκριση και αναμένουν τον αντίπαλό τους, στην επόμενη φάση του Atlas Cup.

MVP: Ο Λυκούργος Μανωλιάδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 24 πόντους. Επιπλέον, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ και πραγματοποίησε δύο κλεψίματα και ισάριθμες τάπες.

Παίκτης κλειδί: Ο Μανώλης Σιφναίος ήταν καθοριστικός στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου πέτυχε τους 10 από τους συνολικά 16 πόντους του, ενώ ακόμα μάζεψε και δύο ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Άγγελος Βρέλλος με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ, μία ασίστ, μία τάπα και δύο κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Glory Road πραγματοποίησαν 16 λιγοτερες επιθέσεις, στατιστικό που από μόνο του είναι ικανό να χάσεις οποιαδήποτε αγώνα. Η τεράστια διαφορά τους όμως στα ποσοστά ευστοχίας σε σχέση με τους Power Strangers, ήταν το στοιχείο που τους έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα.