Πρεμιέρα μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου, έκαναν δύο νέες ομάδες στις ανανεωμένες και φέτος, διοργανωσεις του Atla.  Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Legacy BC (συμμετέχουν στην Division 2, στην Ανατολική περιφέρεια) αντιμετώπισαν το Μεθοδικό Νίκαιας  (συμμετέχουν στην βορειοδυτική περιφέρεια της Division 3)  για τα προκριματικά του Atlas cup, με νικητές να βγαίνουν οι γηπεδούχοι, με σκορ 40-31.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν «καταιγιστικό» για τους Legacy που προηγήθηκαν με 15-3 και μπορούμε να πούμε πως ήταν και αυτό που έκανε τη διαφορά στη συνολική εικόνα του αγώνα.

Στη δεύτερη περίοδο  το Μεθοδικό ισορόπησε την κατάσταση και με μπροστάρη τον Πάντσιο που είχε έξι πόντους σε αυτό το διάστημα, ενώ σκόραρε και στην εκπνοή του ημιχρόνου, κατάφερε να μειώσει σε 23-16.

Το πολύ χαμηλό από άποψη παραγωγής παιχνίδι, συνεχίστηκε και στο Β΄μέρος, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με επιμέρους 7-6, υπέρ των Νικαιωτών και συνολικό σκορ 29-23.

Μπαίνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ήταν εμφανές πλέον, πως οι άμυνες είχαν το πρώτο ρόλο και αν κάποια ομάδα κατάφερνε να ξεχωρίσει μέσα από την ευστοχίας της στο επιθετικό μισό, θα έπαιρνε και το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό συνέβη για τους Legacy που όπως ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, ήταν εξίσου ανώτεροι και στην αυλαία της, φτάνοντας τελικά στην νίκη-πρόκριση με τελικό σκορ 40-31, χωρίς ουσιαστικά να κινδυνέψουν στιγμή, καθώς, δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα που πήραν από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. 

MVP: Ο Θανάσης Κύλας πραγματοποίησε double-double, με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ μέτρησε μία ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Μίλτος Βασαμανίδης, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 10 πόντους και δύο ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στέλιος Βασιλείου, με έντεκα πόντους και εφτά ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το ματς: Το προβάδισμα των 12 πόντων (15-3) που αποκόμισαν οι Legacy BC με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ήταν αρκετό ώστε να μην νιώσουν ιδιαίτερη πίεση όσον αφορά την υπόθεση νίκης , από τους αντιπάλους τους.