Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Atlas Cup οι Los Tromos αντιμετώπισε τους New York Bricks. Οι πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες έδειξαν καλά στοιχεία για την συνέχεια του τουρνουά, με τους φιλοξενούμενους όντας πιο εύστοχοι να κερδίζουν ευκολά τους γηπεδούχους μπαίνοντας με το δεξί στο κύπελο .

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο με μεστές άμυνες και γρήγορο παιχνίδι , κάτι που απεικονίζεται και στο σκορ περιόδου με τους φιλοξενουμένους να έχουν το minimum προβάδισμα ενός πόντου για την συνέχεια του ματς με σκορ πρώτης περιόδου 14-15. Για τους Los Tromos ξεχώρισαν οι Τηγάνης (9) και Γιαννακόπουλος (4), ενώ για τους Bricks ο Πλέτσας Αθ. είχε 5 πόντους, οι Πλέτσας Ν. και Θεοδοσίου σκόραραν από 4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο άνοιξε το παιχνίδι, αφού βλέπαμε αρκετά πάνω-κάτω και από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να μειώσουν το σκορ αλλά η ευστοχία των αντίπαλων τους δεν τους άφησε πολλά περιθώρια. Οι 7 πόντοι από τον Θεοδοσίου, οι 5 του Πλέτσα Ν. και οι 3 από τον Πλέτσα Αθ. ανέβασαν την διαφορά στους 6 πόντους με την λήξη του πρώτου μέρους. Για τους Los Tromos ο Τηγάνης σκόραρε 4 πόντους και από 2 είχαν οι Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Τσιγώνιας και Νταντιδάκης διαμορφώνοντας το σκορ σε 26-32 για τους φιλοξενουμένους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι New York Bricks, συνέχισαν το δυναμικό και γρήγορο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να αυξήσουν σημαντικά την διαφορά με πρωταγωνιστή τον Πλέτσα Αθ. (11), Θεοδοσίου (6) και από δυο πόντους ο Μήλας. Από την άλλη ο Γιαννακόπουλος (5) και από δυο πόντους οι Γιαννόπουλος και Κωστόπουλος διαμορφώνοντας το σκορ σε 35-51 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες έπαιζαν πιο απελευθερωμένο μπάσκετ. Ο Τηγάνης έβαλε 8 πόντους, ο Νικολακόπουλος (3) και από 1 πόντο είχαν οι Γιαννακόπουλος και Γιαννόπουλος ενώ οι γηπεδούχοι με τον Πλέτσα Αθ. (4), Θεοδοσίου (3) και από δύο πόντους των Μήλα, Ζαβάκο και Πλέτσα Ν. συνέβαλαν στο τελικό 48-64 .

MVP:  Αναδείχθηκε ο Θανάσης Πλέτσας με 23 πόντους και 22 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε ο Παύλος Τηγάνης έχοντας 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 17 στο σύστημα αξιολόγησης .

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Βασίλης Θεοδοσίου με 20 πόντους και 20 στο σύστημα αξιολόγησης .

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ευστοχία και διαφορά ενέργειας των νικητών.