Επιτυχημένο ξεκίνημα για τη σεζόν 23-24 έκαναν το βράδυ του Σαββάτου στο Sala Sports Club οι Mad Frogs υποδεχόμενοι τους Indians για τα προκριματικά του κυπέλλου. Μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που πήγαινε πόντο πόντο , ήταν πιο αποτελεσματικοί στο φίνις και πανηγύρισαν την πρόκριση στην πρώτη φάση του θεσμού.

Αρχικά οι ομάδες βάδισαν παρέα ως το 13-13. Οι τυπικά γηπεδούχοι σκόραραν σχεδόν αποκλειστικά με τον Κ. Γιαννόπουλο (8π), όμως οι αντίπαλοι τους απαντούσαν με τον Σωτηρέλλη (6) και τα τρίποντα του Γάκου (επίσης 6π) και με σερί 6-0 προηγήθηκαν με 13-19 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Τα Βατράχια αντέδρασαν γρήγορα και ισορρόπησαν καθώς ο Κωστόπουλος (8π),μαζί με τους Καραντζούνη (6π) και Φράγκο (5π) πυροβολούσαν αδιάκριτα από μέση και μακρινή απόσταση. Στην άλλη πλευρά του παρκέ οι Παπανικολάου (7π) και Τσάγκας (6π) χτυπούσαν στο ζωγραφιστό, με το ημίχρονο να τελειώνει με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (35-34).

Μετά την ανάπαυλα οι Mad Frogs προσπάθησαν να αποσπαστούν ξεφεύγοντας προσωρινά στο +8 χάρη στον Κατσαρό (5), με τους Παπανικολάου (6) και Σωτηρέλη (3) να δίνουν τις απαντήσεις τους κρατώντας την ομάδα τους σε απόσταση αναπνοής (48-47) στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία με τα τρίποντα των Καραντζούνη (5) και Κωστόπουλου (3) το συγκρότημα του Αδαμόπουλου πήγε στο +6 και με όπλο την καλή άμυνα κατάφερε να τη διατηρήσει. Παρά την προσπάθεια των Παπανικολάου (4) και Γκόγκα (3) η παρέα του Κρητικού έδειξε να μένει από δυνάμεις, με το τελικό 63-56 να χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Τα στατιστικά αναβιώνουν την εικόνα των συγκροτημάτων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (βολές 55-45%, δίποντα 42-38%, τρίποντα 34-18%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (39-34), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (14-10), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (3-8) και υπέπεσαν στα διπλάσια λάθη (18-9).

Mvp : Ο αλάνθαστος Τάσος Καραντζούνης με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ & 2 ασιστ.
Παίκτης-Κλειδί: Το πολυεργαλείο Παναγιώτης Φράγκος με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. 

Για τους ηττημένους καλύτερος παρουσιάστηκε ο Αργύρης Παπανικολάου με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ , 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και ένα λάθος.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση: Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους νικητές να έχουν πιο καθαρό μυαλό, επιλογές και ευστοχία στο μακρινό σουτ !