Οι PIONEERS BC επικράτησαν των PROFITERALL-STARS με 56-62 και πήραν την πρόκριση για το ATLAS CUP 10 YEARS!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τρίποντο του Χατζηιγνατίου αλλά ο Περίκος με σουτ και ο Πούγιας με τρίποντο έκαναν το 5-3. Οι Χατζηιγνατίου και Ιφτιχάρ απάντησαν αμέσως. Ο Ιφτιχάρ έκανε το 7-9 για να έρθει το έμμεσο τρίποντο του Πούγια για το προσπέρασμα. Με 6 σερί πόντους των Περίκου, Παγώνη και Γκίνη οι γηπεδούχοι έκαναν το 16-11 του δεκαλέπτου.

Ο Πούγιας έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του αλλά με 6 πόντους των Πλάκα, Γαρυφάλλου και Τζιαμτζή έγινε το 21-17. Οι Δημητριάδης και Αμανατίδης σκόραραν αλλά με φοβερό σερί 10-0 οι Pionners πέρασαν μπροστά με 25-27. Σκόρερς οι Γαρυφάλλου με 6 και ο Ιφτιχάρ με 4. 

Το ίδιο δυνατά ξεκίνησαν και το 2ο ημίχρονο με τον Χατζηιγνατίου να σκοράρει 5 πόντους. Ο Πούγιας μείωσε για να απαντήσει ο Πλάκας. Με 3 πόντους του Γκίνη οι γηπεδούχοι πλησίασαν αλλά ο Πλάκας με άλλους 4 πόντους του απάντησε αμέσως. Ο Αμανατίδης έκανε το 32-36 ενώ με έμμεσο τρίποντο του Πούγια και καλάθι του Περίκου μείωσαν στον πόντο. Ο Ιφτιχάρ όμως κατάφερε στο τέλος να διατηρήσει το προβάδισμα της ομάδας του σκοράροντας για το 37-43.

Ο Αμανατίδης μπήκε πολύ ζεστός στο τελευταίο δεκάλεπτο και με 5 πόντους του έκανε το 42-45. Ο Χατζηιγνατίου όμως με τρίποντο, σουτ δυο πόντων και 1/2 βολές έκανε το 42-52 βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Με 6 πόντους όμως του Παγώνη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επανέλθουν ξανά για το 48-52. Ο Ιφτιχάρ όμως με σουτ και ο Γαρυφάλλου με 3 πόντους του έκαναν το 48-57. Ο Αμανατίδης μείωσε για να έρθουν οι Πούγιας και Γκίνης να μειώσουν στους 5 κάνοντας το ματς ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν έυστοχοι στις βολές και έτσι πήραν τη νίκη με 56-62.

MVP της αναμέτρησης ο Ιφτιχάρ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Αμανατίδης με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

το ματς κρίθηκε: στο πολύ καλό 2ο δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων και στην αντοχή τους απέναντι στην πίεση των τελευταίων λεπτών όπου σκόραραν και 3/4 βολές.