Για τα προκριματικά του Atlas Cup το βράδυ της Δευτέρας στον Κορυδαλλό οι Spartans υποδέχτηκαν τους Sons of Kallipoli και επιβάλλοντας εξαρχής το ρυθμό τους πήραν μια σχετικά άνετη πρόκριση για την πρώτη φάση του θεσμού.

Το ξεκίνημα είναι το ήμισυ του παντός, κάτι που απέδειξαν οι τύποις γηπεδούχοι, καθώς προηγήθηκαν με 10-2 με το ντουέτο Λιθόπουλου (9π) και Σκυλίδη (6π), διαφορά που διατήρησαν παρά τα καλάθια των Τσιμουρτου, Ρούσσου, Α.Ναρεκιάν, Πρόκο και Νικόλλα προηγούμενοι με 17-10 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι Σπαρτιάτες στη συνέχεια ανέβασαν τέμπο βάζοντας στην εξίσωση τις τριποντάρες του Κουσούλη (7π) αποκτώντας διψήφια διαφορά, και παρά τις ενέργειες των Τελχολλάρη (4) Σούλα και Νικόλλα (από 3π) ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο στο +13 (35-22).

Μετά την ανάπαυλα οι Spartans πάτησαν το γκάζι και με την περιφέρεια τους να βγάζει φωτιές (Σκυλίδης, Κουσούλης από 6π, Κωνσταντινίδης από 4) έφτασαν στο +25. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο αντέδρασαν με σερί 10-0 με τον Νικόλλα (7π) πρωταγωνιστή μειώνοντας ως το 54-36 στο τριαντάλεπτο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε run n gun με τα συγκροτήματα να δοκιμάζουν σχήματα και συνεργασίες. Για τους Καλλιπολιώτες σκόραραν κυρίως οι Πρόκο (6) και Νικόλλα (4), ενώ οι Spartans διεύρυναν κι άλλο τη διαφορά χάρη στους Λιθόπουλο (7), Μιχαλακάκο (4) και Κουσούλη (3) , με το τελικό 72-49 να είναι απόλυτα δίκαιο.

Mvp : Ο Γιάννης Λιθόπουλος με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη.
Παίκτης-Κλειδί: Ο αλάνθαστος bomber ολκής Δημήτρης Κουσούλης με 16 πόντους (5/8 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Για τους ηττημένους καλύτερος παρουσιάστηκε ο Αλέξανδρος Νικόλλα με 16 πόντους.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση: Στην εμπειρία, τις πολλές λύσεις και το στρωτό μπάσκετ των νικητών.