Πρεμιέρα μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου, έκαναν δύο νέες ομάδες στις ανανεωμένες και φέτος, διοργανωσης του Atla.  Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι The  Margi (συμμετέχουν στην Division 2, στην Ανατολική περιφέρεια) αντιμετώπισαν τους Μπυρακλής  (Division 2,Ανατολική περιφέρεια)  για τα προκριματικά του Atlas cup, με νικητές, ύστερα από μία σκληρή μονομαχία, τους γηπεδούχους, με σκορ 62-52.

Ο Μπίλιας πέτυχε τους πρώτους 4 πόντους της ομάδας του για το 4-2, αλλά, το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στους φιλοξενούμενους, που τους βρήκε να προηγούνται στο τέλος του με 12-19, μετά από τρίποντα των Τουρλή και Καλογιάννη.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Μπίλιας συνέχισε να σκοράρει, αυτή τη φορά με σουτ έξω από τα 6.75, μειώνοντας σε 15-19. Ο Κόπελος πέτυχε 4 πόντους για τους «κιτρινόμαυρους» (18-23), αλλά το μομέντουμ έδειχνε γηπεδούχους, καθώς, με επιμέρους 13-2 και μεγάλο πρωταγωνιστή σε αυτό το διάστημα τον Ξανθάκη με δύο τρίποντα, οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα μπροστα, με σκορ 31-25.

Το Β΄μέρος ξεκίνησε με Καρρά και Κοτταρινό να σκοράρουν  από κοντα (35-29). Κάπου εκεί, ο Κόπελος ανέλαβε δράση και με έξι συνεχόμενους πόντους, κατάφερε να μειώσει σε 37-35, με την ομάδα του τελικά να παίρνει το προβάδισμα με 39-37, τρέχοντας σερί 9-0. Οι Margi βρήκαν αντίδραση και ολοκλήρωσαν με επιμέρους 9-2 (46-41) το δεκάλεπτο μετά από 5 πόντους του Κοτταρινού και δύο από Πετρίδη και Τσιμπάκη.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Χρήστο Μπίλλια, που σημείωσε 9 πόντους σε αυτό το διάστημα, μη αφήνοντας τους Μπυρακλής να «επιστρέψουν» στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα. Το τρίποντο του για το 49-41, έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ λίγο αργότερα, ένα λέι-απ του έτερου πρωταγωνιστή, Κοτταρινού, θα έδινε διψήφιο προβάδισμα (55-45) στους The Margi, παρά τις όποιες προσπάθειες των Κόπελου και Τουρλή για το αντίθετο. Το τελικό 62-52 στέλνει τους «ασπρόμαυρους» στην επόμενη φάση.

MVP: Ο Σπύλιος Κοτταρινός πραγματοποίησε double-double με 18 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, ενώ ακόμα μέτρησε δύο ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί: Ο Χρήστος Μπίλλιας ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 19, μαζεύοντας εφτά ριμπάουντ, μοιράζοντας δύο ασίστ και κλέβοντας μία μπάλα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Κόπελος με 16 πόντους, εννιά ριμπάουντ και μία ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Οι The Margi πραγματοποίησαν 19 παραπάνω επιθέσεις, προϊόν των πολλών λαθών για τους Μπυρακλής και της εξαιρετικής τους άμυνας.