Στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Atlas Cup, οι περσινοί φιναλίστ Chavaliers by Kave Home αναμετρήθηκαν με τους Squidballz. Μπορεί και οι 2 ομάδες να είχαν πολλές απουσίες, αλλά είδαμε 1 ωραίο και γεμάτο ένταση παιχνίδι. 72-72 ήταν το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας, με τους Squidballz να μένουν με 4 παίχτες. 80-72 έληξε το εξτρά πεντάλεπτο με τους "ιππότες" να παίρνουν το εισητήριο για την φάση των 8!

Πολύ καλύτερα ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι στο 1ο δεκάλεπτο. Με τον Δρακόπουλο οδηγό (10 πόντοι) και τον Θεοδωρολέα να ακολουθεί από κοντά (7 πόντοι), οι Squidballz δημιούργησαν μια διαφορά 7 πόντων. 14-21 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Chavaliers να έχουν πρόβλημα στην άμυνα. Τζιγκουνάκης και Γεωργικόπουλος πέτυχαν από 2 τρίποντα έκαστος για τους γηπεδούχους.


Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η 2η περίοδος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν επιθετικά, ενώ αμυντικά ήταν σε ικανοποιητικό βαθμό. 17-24 ήταν το επιμέρους σκορ με την διαφορά να αυξάνεται στους 14 πόντους. Για τους "ιππότες" 3 σερί τρίποντα έβαλε ο Γεωργικόπουλος , ενώ 5 πόντος έβαλε ο Τζιγκουνάκης. Τον χαβά του με 11 πόντους συνέχισε ο Δρακόπουλος. 8 είχε ο Θεοδωρολέας και 5 ο Μπαντράς.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Chavaliers στην 3η περίοδο. Με ορθή οργάνωση και πίστη στο πλάνο κατάφεραν να μειώσουν την κατά τους διαφορά (από τους 14 στους 9 πόντους). Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε με 5 πόντους ο Τριανταφύλλο με τον Σιαμητρό να ακολουθεί με 2 καλάθια. 18-13 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους Squidballz 7 πόντους πέτυχε ο Δρακόπουλος που κρατούσε το όνειρο των Squidballz ζωντανό.
Πολλά έγιναν στο 4ο δεκάλεπτο. Οι Squidballz πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν όρθια την υπέρ τους διαφορά. Από 6 έμειναν 4 και οι Chavaliers το εκμεταλλεύτηκαν. Εκμηδένισαν την διαφορά, πέρασαν μπορστά και όλα έδειχναν ότι θα έκαναν την ανατροπή. Αντίθετη γνώμη είχε ο Δρακόπουλος που με 2/3 βολές έστειλε το ματς στην παράταση! 72-72 ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας, με το δεκάλεπτο να λήγει 23-14. Για τους γηπεδούχους όλη η ομάδα βοήθησε με το δίδυμο Τζιγκουνάκης-Γεωργικόπουλος να οδηγεί εκ του ασφαλούς. 7 είχε ο Δρακόπουλος για τους δίχως άλλες ανάσες Squidballz.


Μονόπλευρη ήταν η παράταση. 8-0 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Chavaliers να εκμεταλλεύονται το μεγάλο τους αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι Squidballz έμειναν από αντοχές και δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση-άθλο! 80-72 ήταν το τελικό σκορ. 5 πόντους είχε για τους νικητές ο Αποσκίτης.


Mvp του αγώνα ήταν ο Α. Τζιγκουνάκης με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ (6-1), 7 ασίστ και 2 λάθη σε 34 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ν. Δρακόπουλος με 35 πόντους, 11 ριμπάουντ (8-3), 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 43 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Π. Σιαμήτρος με 6 πόντους, 6 ριμπάουντ (3-3), 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ και 2 λάθη σε 36 λεπτά αγώνα!


Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αποβολή 2 παικτών των  Squidballz που έμειναν με 4 παίχτες, ενώ ρόλο έπαιξε και η εμπειρία των νικητών!