Σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ για το Top 16 του Atlascup που εξελίχθηκε σε διαφήμιση του μπάσκετ η Partouzan πέρασε στο ...νήμα στους 8 του θεσμού αποκλείοντας την τυπικά γηπεδούχο Deportivo Faliro το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ !

Οι τύποις φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι μετά τις διακοπές των γιορτών στο παρκέ επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα μέτρα της κούρσας. Με πρώτα βιολιά τους Δούρο (9π με 3τρ) και Θεοδωρόπουλο (6) πήραν διψήφια διαφορά (2-13). Τα τρίποντα των Παγώνη και Μαρινάκη μείωσαν προσωρινά τη διαφορά, όμως ένα νέο 7-0 έφερε τους "Παρτουζάνους" στο +14 (10-24) στα πρώτα δέκα λεπτά.

Το συγκρότημα του Κρητικού συνέχισε να παίζει με ..σπασμένα φρένα και στη δεύτερη περίοδο. Ήταν η σειρά του Θεοδωρόπουλου (11π με 3 τρ) να πυροβολήσει αδιάκριτα έξω από την περίμετρο , παρέα με τους Δούρο (5) και Γιαννούδη (3), με την απόσταη να μεγαλώνει ως το +22. Παρά τις προσπάθειες των Κριεκούκη (5) και Κακαλέτρη (5) το ημίχρονο έκλεισε σε αυτά τα επίπεδα , με το σκορ να είναι στο 26-47.

Το σκηνικό άλλαξε πλήρως στην επανάληψη. Η εμπειρία , το ένστικτο επιβίωσης αλλά και η καλύτερη αμυντική συμπεριφορά των "Ισπανών" έφεραν την αντίδραση τους που εκδηλώθηκε άμεσα μετά την ανάπαυλα, με ένα 8-0. Ο Παγώνης σκόραρε απο μακριά (8π), με τους Μαρούσο και Κριεκούκη (6 & 5 πόντοι αντίστοιχα) να συμπληρώνουν και με νέο 7-0 κατέβασαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή. Η άμυνα τους δέχτηκε μόλις 8 πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 48-55.

 Οι Deportivistas είχαν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μέσα σε πέντε λεπτά εξανέμισαν τη διαφορά χάρη στο γνώριμο παιχνίδι τους από τα 6.75 , με τους Κακαλέτρη, Κριεκούκη, Μαρινάκη (από 5) & Παύλου (3) φτάνοντας στον πόντο (57-58). Η αναμέτρηση έλαβε χαρακτήρα δράματος καθώς η Partouzan κράτησε το προβάδισμα , φτάνοντας στο +4 (62-66) στο τελευταίο δίλεπτο με καλάθι του Γιαννούδη. Ο πρόεδρος Μαρινάκης με βόμβα τριών πόντων μείωσε ξανά στην ελάχιστη δυνατή τιμή, με τον Δούρο να ανταποδίδει για το 65-69. O Κριεκούκης με νέο τρίποντο έκανε το 68-69, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την επίθεση και με 4" να υπολείπονται ο Μαρινάκης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Παγώνης όμως αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όπως και ο Κακαλέτρης που πήρε το ριμπάουντ, με την Partouzan να πανηγυρίζει δίκαια την μεγάλη πρόκριση !

Mvp αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Θοδωρής Θεοδωρόπουλος με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασιστ και ένα κλέψιμο. Διόσκουρος του και παίκτης κλειδί ήταν ο Κώστας Δούρος έχοντας επίσης 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και ένα λάθος.

Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Ανέστης Κριεκούκης με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασιστ.

Που κρίθηκε : Στο ασυναγώνιστο πρώτο μέρος των νικητών αλλά και τις αντοχές που έδειξαν στην αντεπίθεση των έμπειρων αντιπάλων τους.