Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χαράλαμπο Αθανασάκη, η Ποσειδωνία επικράτησε 76-60 των Miami Heak και προκρίθηκαν στο Top-16 του Atlas Cup.

Ο ψηλός των τυπικά φιλοξενούμενων αποτέλεσε το σημείο αναφοράς κι ουσιαστικά έκανε όλη τη διαφορά, σε μια αναμέτρηση που θα μπορούσε να είναι ντέρμπι υπό άλλες συνθήκες.  Τέτοιο, άλλωστε, ήταν στο ξεκίνημα το ματς, όπου οι Miami Heak προηγήθηκαν 7-6 (5’) και την Ποσειδωνία να απαντάει, για να περάσει μπροστά με 15-8 (8’). Η πρώτη περίοδο ολοκληρώθηκε 15-18, με τις δύο ομάδες να δίνουν μια δυνατή μάχη.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Αθανασάκης ανέβασε ρυθμούς, μετρώντας στο πρώτο μέρος 12 πόντους με 5/5 δίποντα! Η Ποσειδωνία ξεκίνησε το δεκάλπτο με σερί 9-0 και προηγήθηκε 27-15 (13’), αλλά και 31-19 (15’), ενώ με πολύ ωραίο καλάθι ο Θύμιος έκανε το 40-27, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. 

Ο Δημητρόπουλος σκόραρε έξω από τα 6,75μ. λίγο πριν το ημίχρονο. Με τα 3/4 τρίποντα που είχε στα πρώτα 20 λεπτά κράτησε όρθιους τους Miami Heak, οι οποίοι συνέχισαν την αντεπίθεση τους και μετά την ανάπαυλα.  Με καλάθι του Κουφόπουλου, μείωσαν σε 41-48, αλλά ο Αθανασάκης με δύο καθοριστικά καλάθια τους… έκοψε τη φόρα. Παράλληλα, αποτέλεσαν και το έναυσμα για την «αφύπνιση» της Ποσειδωνίας, η οποία «έτρεξε» ένα 11-2 και ξέφυγε με 59-43! 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα του Σουνίου να κάνει επιμέρους 13-2 στο πρώτο μισό του, κάτι που την έφερε στο +24 (74-50)! Πρωταγωνιστής ήταν ο Ζάγκας, ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα το συγκεκριμένο διάστημα και με τους Αθανασάκη, Θύμιο να ακολουθούν, το τελευταίο πεντάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Player of the Game: Ο Χαράλαμπος Αθανασάκης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εξαιρετική ομαδική εμφάνιση της Ποσειδωνίας. Κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και κατά διαστήματα έδειχνε ασταμάτητος, μετρώντας συνολικά 23 πόντους με 10/14 δίποντα και 12 ριμπάουντ! 

Από την άλλη, ο Γιώργος Δημητρόπουλος κράτησε την ομάδα του «μέσα» στο ματς για μεγάλο διάστημα κι έκανε νταμπλ νταμπλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. 

Παίκτης κλειδί ο Αλέξανδρος Ζάγκας, ο ήρθε από τον πάγκο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κι ηγήθηκε του «ξεσπάσματος» στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Με τα δύο τρίποντα του, συνέβαλε τα μέγιστα στο 13-2, με το οποίο η Ποσειδωνία «κλείδωσε» τη νίκη. Συνολικά, είχε 14 πόντους με 4/8 τρίποντα.

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία των Miami Heak να σταματήσουν τον Αθανασάκη, αλλά πέρα από αυτό η Ποσειδωνία ήταν πιο «γεμάτη» ομάδα, βρήκε κι άλλους πρωταγωνιστές (βλ. Θύμνιος, Ζάγκας), ενώ όλοι έβαλαν το… λιθαράκι τους για να έρθει η άνετη επικράτηση.