Στους «16» του Atlas Cup θα βρεθεί ο Οιωνός Celtics  που επικράτησε φιλοξενούμενος από τις Rougixtres το απόγευμα του Σαββάτου στο Sala Sports Club, μετά από μια πολύ δυνατή, αλλά σε αθλητικά πλαίσια αναμέτρηση !

Οι τύποις γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο παρκέ χτυπώντας από τα 6.75 καθώς πέτυχαν 5 τρίποντα στα πρώτα πέντε λεπτά, με τους Τζαβάρα (10π και 3τρ), Σιαμπλή (5π) και Μπέη (3π) αποκτώντας διψήφια διαφορά (24-11). Ο Ρενιέρης κάλεσε time out και με σερί 9-0 η ομάδα του "μάζεψε" τη διαφορά με τους Ρούμελη (5), Σταυρόπουλο και Χατζημωράκη (από 4π), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνται στο 24-19.

Ο Οιωνός έστησε σκηνικό ανατροπής στη συνέχεια.  Ο Σταυρόπουλος ήταν εύστοχος (7π) , και οι Χατζημωράκης (6π) και Κουναλάκης χτυπούσαν στον αιφνιδιασμό φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία. Ζαλμάς, Σιαμπλής και Μπέης (από 3π) κράτησαν τις Rougixtres κοντά στο σκορ , ωστόσο οι αντίπαλοι τους προσπέρασαν με 37-41 στο ημίχρονο.

To μπρα ντε φερ μεταξύ των ομάδων κράτησε καλά και μετά την ανάπαυλα. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο καθώς Τζαβάρας (6π) και Πάτσης (5π) από τη μια, με τους Ρούμελη (7) και Κουναλάκη (4) από την άλλη συνέθεσαν μια κατάσταση απόλυτης ισορροπίας που εκφράστηκε με το 56-56 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία μέτρησε η εμπειρία και το πλεονέκτημα των "Κελτών" στη ρακέτα. Ο Κουναλάκης ανέβασε στροφές με 7 πόντους, ενώ πήραν βοήθειες και από τους Ζαφειρόπουλο, Σπύρου και Χατζημωράκη (από 3π έκαστος) για να προηγηθούν με 62-69. Οι Rougixtres δεν τα παράτησαν, και με τους Σιαμπλή (4), Πλαμαντούρα & Ζαλμά (από 3) ισοφάρισαν σε 69-69, ωστόσο οι αντίπαλοι τους διαχειρίστηκαν καλύτερα τις κρίσιμες λεπτομέρειες στις τελευταίες επιθέσεις και πήραν τη νίκη με το τελικό 70-76 !

Mvp : Με double figures ο Βαγγέλης Ρούμελης. Κατέγραψε 14 πόντους και ριμπάουντ, αλλά και 4 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Παίκτης κλειδί ήταν ο αλάνθαστος Δημήτρης Σταυρόπουλος μετρώντας 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασιστ.

Καλύτερος για τους ηττημένους παρουσιάστηκε με double double ο εξίσου αλάνθαστος Κώστας Σιαμπλής έχοντας 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Που κρίθηκε το ματς : Στην υπεροχή των νικητών στο ζωγραφιστό αλλά και την εμπειρία τους !