Για τη 18η στροφή της South West Atlas League οι Elitήριοι by pinguin.gr υποδέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Sala Sports Club την Ποσειδωνία, με τη δεύτερη να τα καταφέρνει απέναντι στους πάντα μαχητικούς αντιπάλους τους χάρη στη δύναμη της στο ζωγραφιστό και την εμπειρία !

Αρχικά οι ομάδες είχαν ισορροπήμενη εικόνα. Οι γηπεδούχοι στήριχτηκαν αποκλειστικά στο δίδυμο Μπέσιου (10π) και Ζελμάνοβιτς (8) , ενώ οι φιλοξενούμενοι τους προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό με τους Ανδριόπουλο (9), Αθανασάκη (3) και Μαρκόπουλο (4) για το ισόπαλο 18-18 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Δεν άλλαξαν πολλά στη συνέχεια. Η Ποσειδωνία βρήκε λύσεις με την είσοδο του Ρέπα (4) και τον Αθανασάκη (επίσης 4), με τον Ζελμάνοβιτς να συνεχίσει να απειλεί για τους Elitήριους, που με βόμβα τριών πόντων του Κωνσταντινάκου μείωσαν σε 28-30 στη μέση της διαδρομής.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Λαυριώτες αποπειράθηκαν να ξεφύγουν καθώς με σερί 8-0 με τον Ανδριόπουλο ιδανικό closer με έξι πόντους και τον σταθερό Μαρκόπουλο(4) έφτασαν σε διψήφια απόσταση, ωστόσο οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν άμεσα με τους Ποστόλλι (4) και το τρίποντο του Μωϋσή , με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 39-44.

Η παρέα του Νοβάρα αποσπάστηκε ξανά στο +10 στην τέταρτη περίοδο, όμως οι Elitήριοι δεν κατέθεσαν τα όπλα ! Με σερί 8-0 και τους Μπέσιο και Ζελμάνοβιτς (από 4π) πλησίασαν στα 40" στους δύο (52-54) με καλάθι του τελευταίου, όμως η εμπειρία της Ποσειδωνίας και δη του Ρέπα , που σκόραρε τους τελευταίους τέσσερις πόντους της ομάδας του έκανε τη διαφορά , με τη κόρνα της λήξης να τους βρίσκει νικητές στο ... νήμα με 52-54  καθώς ο Μωϋσής αστόχησε στο σουτ της τελευταίας στιγμής !

MVP αναδείχθηκε ο Μπάμπης Αθανασάκης. Είχε 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασιστ και 2 μπλοκ. Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Αλέξανδρος Ζελμάνοβιτς με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 2 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αλλά και πρώτο σκόρερ αποτέλεσε ο Νίκος Ανδριόπουλος με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές αξιοποίησαν τη δυνατή τους ρακέτα και άντεξαν στην αντεπίθεση των αντιπάλων τους !