Στο κλείσιμο της αυλαίας της 19ης αγωνιστικής της South West Atlas League οι Vip By Arriantique φιλοξένησαν τους Greek Bricks και ζευγάρωσαν τις επιτυχίες εναντίον τους εξασφαλίζοντας την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο και περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να δουν αν θα καταταγούν πέμπτοι ή ακόμα και τέταρτοι .

Οι ομάδες συμβάδισαν στην εκκίνηση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-13 με τους Δημητρακόπουλο, Λάζιτς και Δ. Ριζά να έχουν από 4 πόντους, όμως οι αντίπαλοι τους με ξέσπασμα και σερί 9-0 βασιζόμενοι στους Αποσκίτη, Γεωργιάδη (από 7π) και Κοντοθανάση (4) έφτασαν σε διψήφια διαφορά σε ένα άκρως παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο (25-15).

Στη συνέχεια οι Bricks βελτίωσαν την άμυνα τους και με σερί 8-0 μέσα σε πέντε λεπτά με τους Εμπίογλου (4), Βογιατζή και Λάζιτς (από 3π) πλησίασαν στο καλάθι, με τον Γεωργιάδη να παίρνει τ' όπλο του και με 8 πόντους και δύο τρίποντα έφερε τους Vip σε σχετική απόσταση ασφαλείας (37-28) στο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν κι άλλο μετά την ανάπαυλα. Με πολυφωνία στην επίθεση (Διαμαντής, Παπαδάκης από 4π, Γεωργιάδης - Παπαδόπουλος από ένα τρίποντο) πήγαν εκ νέου σε διψήφια διαφορά, καθώς από την αντίπερα όχθη αντέδρασαν μόνο οι Δημητρακόπουλος (6) και Λάζιτς (4), με το σκορ να διαμορφώνεται σε 57-40 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης οι Greek Bricks τα έδωσαν όλα για την ανατροπή. Με τον σεληνιασμένο Εμπίογλου (12 πόντοι με τρία τρίποντα) και τους Βογιατζή και Δημητρακόπουλο (από 6π) πλησίασαν με σερί 9-0 στους έξι αλλά και στους πέντε 1'30" πριν το τέλος. Ο Διαμαντής (5) και το τρίποντο του Γεωργιάδη έγραψαν το 70-62, με τον Δημητρακόπουλο να μειώνει σε 70-66 στα 40", με το σκορ να μην αλλάζει ώσπου να ακουστεί η κόρνα της λήξης !

MVP με double figures ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης. Είχε 22 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 3 κλεψίματα και ένα λάθος. Καλύτερος από τους ηττημένους ήταν ο Λούκα Λάζιτς επίσης με double double και 13 πόντους, 17 ριμπάουντ, 7 ασιστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο σέντερ Τάσος Κοντοθανάσης. Μέτρησε 10 πόντους, 12 ριμπάουντ (double double) καθώς και μια ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν καλύτεροι μετά τα πρώτα λεπτά και παρότι πιέστηκαν στο τέλος άντεξαν την αντεπίθεση των αντιπάλων τους.