Την καλή τους κατάσταση επιβεβαιώσαν το βράδυ της Κυριακής στο Ίλιον οι VIP by Ariantique όπου και φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της South West Atlas League από τους Deflections πετυχαίνοντας ευρεία σε έκταση νίκη καταλαμβάνωντας την τέταρτη θέση !

Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν γρήγορο τέμπο από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Με θαυμαστή επιθετική πολυφωνία (Διαμαντής & Γεωργιάδης από 5, Αποσκίτης, Ζευγώλης και Κοντοθανάσης από 4, Παπαδάκης 3) ξέφυγαν με 4-20. Οι αντίπαλοι τους μείωσαν με τα τρίποντα από τους Νικολαϊδη (6) και Μπιτζιλέκη (3) σε 15-27 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Οι VIP πάτησαν κι άλλο το γκάζι στη συνέχεια. Με 17-0 σερί και τους Ζευγώλη (8), Γεωργιάδη (7) και Κοντοθανάση (6) εκτόξευσαν τη διαφορά. Μπιτζιλέκης με ένα τρίποντο και Κατσαρός και Μαράντος (από ένα καλάθι) βρήκαν στόχο από την άλλη πλευρά , για το 23-59 στο ημίχρονο.

Δεν άλλαξε η μορφή του παιχνιδιού μετά την ανάπαυλα. Οι ομάδες επιδόθηκαν σε μπαράζ τριπόντων, με τους γηπεδούχους να ευστοχούν με τους Νικολαϊδη (12π) και Μπιτζιλέκη (6), με τους Γεργεριτάκη και Κατσαρό να έχουν επίσης από έξι πόντους, ενώ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε 8 πόντους με δύο τρίποντα από την άλλη πλευρά και ο Αποσκίτης τέσσερις διαμορφώνοντας το 54-78 στο τριαντάλεπτο.

Ο διαγωνισμός τριπόντων συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Ο Νικολαϊδης είχε ακόμα τρία με τους Μαράντο & Γεργεριτάκη να συνδράμουν με 4 πόντους ενώ Διαμαντής με δέκα, Παπαδάκης με οκτώ, Ζευγώλης με πέντε αλλά και τα τρίποντα των Γεργιάδη και Παπαδόπουλου έφεραν την κατοστάρα για τους VIP με το δίκαιο τελικό 71-107 !

MVP αναδείχθηκε ο Γιάννης Ζευγώλης με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασιστ και ένα κλέψιμο. Καλύτερος για τους Deflections με double double σε ρόλο πολυβολητή ήταν ο Θωμάς Νικολαϊδης. Είχε 28 πόντους (9/15 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη.

Πάικτης κλειδί ήταν ο Θοδωρής Διαμαντής που μέτρησε 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην ποιότητα αλλά και το βάθος των νικητών.