Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου Division (north), οι Rougixtres αντιμετώπισαν τους Philadelphia Sfihters. Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση του Άτλα με τις 2 ομάδες να παίζουν οργανωμένο, ομαδικό και εξαίρετο μπάσκετ. 68-65 ήταν το τελικό σκορ με τις Rougixtres να κερδίζουν τον πρωτοπόρο του ομίλου!


Τρομερά ξεκίνησαν στο 1ο δεκάλεπτο οι Rougixtres! Με όπλο την τρομερή τους ευστοχία και τις γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Πέτυχαν 27 πόντους, δέχθηκαν 16 και δημιούργησαν μια διαφορά 11 πόντων υπέρ τους. Οι Sfihters ξεκίνησαν νευρικά και έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ. Για τους γηπεδούχους 12 είχε ο Ζαλμάς και 10 ο Λασκαρίδης. 7 είχε ο Νικολός και 3 ο Ρήγκος για τους εκτός ρυθμού Sfihters.


Η 2η περίοδος ήταν διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό αμυντικά και περιόρισαν τις Rougixtres  στους 9 πόντους. Έβαλαν 16 μπροστά και μετέτρεψαν το -11 σε -4. Έτσι, το παιχνίδι έγινε πάλι ντέρμπι. 3 πόντους είχε για τους προπορευόμενους ο Ζαλμάς. Τον χαβά του με 7 πόντους συνέχισε ο Νικολός με τον Ρήγκο να ακολουθεί έχοντας 5!


Ισορροπημένο πλήρως ήταν το 3ο δεκάλεπτο. Αυτό φαίνεται εύκολα και από το επιμέρους σκορ που ήταν 22-22. Είδαμε ωραίες φάσεις, σκληρό, αλλά παράλληλα γρήγορο μπάσκετ και αμυντική προσήλωση. Για τις Rougixtres 7 πόντους έβαλε ο ασταμάτητος Λασκαρίδης. Ζαλμάς και Τζαβάρας είχαν από 5 έκαστος. Στην αντίπερα όχθη, 9 είχε ο Νικολός και 7 ο Ψαλτάκης που βρήκε ρυθμό.


Με την διαφορά στα 2 καλάθια, οι Rougixtres  είχαν 1 μικρό πλεονέκτημα στην 4η περίοδο. Οι Sfihters προσπάθησαν και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν στο τελευταίο σουτ και εν τέλει γνώρισαν μετά από καιρό την ήττα με σκορ 68-65. 10-11 έληξε η περίοδος. Για τους νικητές 5 είχε ο Λασκαρίδης και 3 ο Σιαμπλής. Για τους μαχητές, αλλά ηττημένους Sfihters 9 είχε ο απίστευτός Ψαλτάκης.


Mvp του αγώνα ήταν ο Σ. Ζαλμάς με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ (7-0), 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 34 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Π. Νικολός με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ (4-1), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 40 λεπτά συμμετοχής!


Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Ο. Λασκαρίδης με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ (2-2) και 1 ασίστ σε 31 λεπτά.


Το παιχνίδι κρίθηκε από την ευστοχία των Rougixtrwn και από την άμυνα που έπαιξαν στο 4ο δεκάλεπτο!