Στο πλαίσιο της 13ης πράξης της South Division 1 οι Abaleiros συνάντησαν το βράδυ της Κυριακής τους Ba.Shock και ανεβάζοντας την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στο δέκατο ροζ φύλλο στη σεζόν και πλέον ισοβαθμούν με τους Legends στην κορυφή του ομίλου.

Αρχικά οι ομάδες βάδισαν πλάι πλάι. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Νεκ. Αγγελόπουλο (5) και Σταμπούρλο (3) από μακριά, με τους αντιπάλους τους να παίζουν στο ρυθμό που τους βόλευε και αξιοποιώντας τους Καμαράτο (4), Μπουλούμπαση (3) και τα τρίποντα των Γεωργίου και Μαράκη προσπέρασαν με 11-13 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Παρόμοι αήταν και η συνέχεια. Με το τέμπο να παραμένει χαμηλό οι Bashock παρέμεναν κοντά στο σκορ με τον Μπουλούμπαση (3) να δίνει τις μάχες του απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους. Προς το τέλος του ημιχρόνου ωστόσο οι Abaleiros με το τρίποντο του Νίκου Αγγελόπουλου (4) και την ενέργεια του αδερφού του Νεκτάριου (5) αλλά και τον Παυλόπουλο (3) αποσπάστηκαν με 27-20 στο φινάλε του.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην μετά την ανάπαυλα. Αιτία για αυτό ήταν ο οίστρος του Νεκ. Αγγελόπουλου (9) που με τρία τρίποντα έβαλε τη σφραγίδα του ! Καλή απόδοση είχε και ο Σταμπούρλος (4π) ενώ από την αντίπερα όχθη σκόραραν μόλις 4 πόντους με τον Μπουλούμπαση, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (42-24) στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία λεπτά οι Aba κατέβασαν στροφές ελέγχοντας κυρίως αμυντικά την εξέλιξη της αναμέτρησης και παρά τις προσπάθειες των Καραγιάννη και Μπουλούμπαση (από 4π) από την άλλη πλευρά, δεν απειλήθηκαν και πήραν το ροζ φύλλο με το τελικό 46-32.

Mvp ήταν ο Σπύρος Παυλόπουλος . Είχε 5 πόντους, 18 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 3 κλεψίματα και ένα λάθος. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο πρεζιντέντε Γιάννης Μπουλούμπασης με double double και 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Key player ήταν με τα τρίποντα του και double figures ο Νεκτάριος Αγγελόπουλος , που μέτρησε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στα σουτ των νικητών στο τρίτο δεκάλεπτο που ξεκλείδωσαν την άμυνα ζώνης των αντιπάλων τους αλλά και την καταλυτική υπεροχή τους στο ζωγραφιστό (62-37 ριμπάουντ).