Οι Philadelphia Sfihters νίκησαν 68-52 τους Ροζ Πάνθηρες για τη 15η αγωνιστική του ομίλου North της Division 1. 

Οι «Phila» πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς, παραμένοντας στην κορυφή με ρεκόρ 13-3. Από την άλλη, οι «πάνθηρες» γνώρισαν δεύτερη σερί ήττα, έπεσαν στο 7-9 κι έχασαν έδαφος στη μάχη που δίνουν για να βρεθούν στην πρώτη τετράδα.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας μια τρομερή μάχη. Οι Sfihters είχαν το προβάδισμα, αλλά οι Ροζ Πάνθηρες είχαν τις «απαντήσεις» για να επιστρέφουν στο ματς. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επιδίωξαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο ματς, με τους αντιπάλους τους να προσπαθούν να το αντισταθμίζουν με μπασκετικό «ξύλο». 

Οι Sfihters πήγαν στην ανάπαυλα με τη μέγιστη διαφορά που πήραν στο πρώτο μέρος, το +9 (41-32), αλλά οι Ροζ Πάνθηρες πλησίασαν στο καλάθι (39-41) με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «Phila» ανέβασε την ένταση στην άμυνα τους και μέσα από αυτή «έχτισαν» ρυθμό και στην επίθεση. Με τον Νικολό να «ζεσταίνεται» και τον Ιωάννου να ανανεώνει επιθέσεις με τα ριμπάουντ του, έτρεξαν επιμέρους 13-2, για να βρεθούν από το +4 (52-48) στο +15 (65-50 στο 38’). Το τρίποντο του Νικολού στα 32.9’’ έμοιαζε με το… κερασάκι στην τούρτα μιας ακόμα «γλυκιάς» εμφάνισης των Sfihters. 

Player of the Game: Ο… συνήθης ύποπτος, Παναγιώτης Νικολός. Επιθετικά έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις, αλλά ήταν καταλυτικός στην τέταρτη περίοδο, όπου ήταν σαν να πήρε «φωτιά». Επίσης, ήταν εξαιρετικός και στο μισό του παρκέ της δικής του ομάδας, πρωτοστατώντας στην τρομερή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του στα κρίσιμα σημεία. Τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 2 ασίστ και μια τάπα.

Παίκτης «κλειδί» ο Αρίστος Ιωάννου ήταν πολύ καλός στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Έδωσε μάχες, ανανέωσε επιθέσεις με τα ριμπάουντ του και σημείωσε και κρίσιμους πόντους. Μέτρησε 6 πόντους με 3/3 δίποντα, 8 ριμπάουντ και μια ασίστ. 

Που κρίθηκε: Στον τρόπο που αντιμετώπισαν το μπασκετικό «ξύλο» των αντιπάλων τους οι Sfihters, οι οποίοι κατάφεραν να διαχειριστούν πολύ καλά και τα συναισθήματα τους μέσα στο ματς. Επίσης, στην τελευταία περίοδο έπαιξαν τρομερή άμυνα σε σημείο που έμοιαζαν σαν να ήταν περισσότεροι στο παρκέ, καθώς έπεφταν πάνω στην μπάλα 2-3 παίκτες.