Το βράδυ της Δευτέρας οι Proboraptors αντιμετώπισαν το Τρένο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια πολλή σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καυτοί την πρώτη περίοδο με τον Μουσούντα να πετυχαίνει 14 πόντους μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ και τον Αβούρη να πετυχαίνει ακόμη 4 κυριαρχώντας στο low post. Στον ίδιο ρυθμό προσπάθησαν να κρατηθούν και το Τρένο με τον Γαβριελάτο και τον Σκούρα να πετυχαίνουν από 4 πόντους και το σκορ περιόδου να διαμορφώνεται σε 11-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο τέλος της περιόδου για πρώτη φορά. Ο Σιαράβας πέτυχε 5 πόντους και ο Σκούρας ακόμη 4. Για τους «Ράπτορες », ο Ζερβόπουλος σκόραρε ένα τρίποντο και οι Λαμπρινός και Κατσιμίχας από (2). Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε στον πίνακα 26-25.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε εκπληκτικά για τους φιλοξενούμενους καθώς πήραν ξανά το προβάδισμα με το επιμέρους σκορ 3-7 στα πρώτα 3 λεπτά της περιόδου. Το Τρένο όμως κρατήθηκε κοντά στο σκορ με τους Αβούρη και Ζερβόπουλος από (6) και ο Τραϊφόρος σκόραρε 5 πόντους. Από την άλλη ο Γαβριελάτος σκόραρε (7) με ένα εύστοχο τρίποντο και το σκορ διαμορφώθηκε 42-45 στο τριαντάλεπτο.

Στο 4ο ο Μουσούντας πρόσθεσε ακόμη 8 πόντους στο παλμαρέ του για τους Proboraptors. Για τους γηπεδούχους o Σκούρας σκόραρε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Δημητρίου πέτυχε 5 με μια τρίποντη βόμβα. Το ματς βάδιζε προς στους φιλοξενούμενους αλλά το σερί 4-0 στο τελευταίο λεπτό αλλά και το καλάθι του Γαβριελάτου διαμόρφωσαν το σκορ σε 59-59 και έχουμε παράταση.

Στην παράταση μίλησε ο άνθρωπος με κρύο αίμα, ο Φώτης Λαμπρινός σκόραρε 7 πόντους στην παράταση με ένα τρίποντο και 2/2 βολές με ολύμπια ψυχραιμία έδωσε το ντέρμπι της αγωνιστικής στους «Ράπτορες»

MVP: Ο «απαλός» Βάιος Μουσούντας ο οποίος σκόραρε 27 πόντους μάζεψε 14 ριμπάουντ, και έκανε 2 κλεψίματα με 33 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Σπύρος Σκούρας πέτυχε 16 πόντους και 20 ριμπάουντ με 26 efficiency.

Παίχτης-κλειδί ήταν ο «cold-blooded» Φώτης Λαμπρινός με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ με 13 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το ματς κρίθηκε στη ψυχραιμία των Proboraptors στα τελευταία λεπτά.