Η Artemis επικράτησε 66-56 τη La Familia, σε αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική στον όμιλο West της Division 1. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη regular season, πανηγυρίζοντας την τρίτη διαδοχική νίκη τους και μπαίνουν με… φόρα στα playoffs. Το τελικό ρεκόρ της Artemis είναι 14-6, ενώ από την άλλη η La Familia γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα της και βρίσκεται στο 7-12. Οι τυπικά γηπεδούχοι, πάντως, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs, καθώς έχουν μια νίκη παραπάνω και την ισοβαθμία με τους West Floppers, ενώ απομένει ένας αγώνας και για τις δύο ομάδες. 

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, η La Familia μπήκε δυνατά στο ματς και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ξέφυγε με 21-13 (11’), αλλά η Artemis αντέδρασε και με εντυπωσιακό σερί 14-0, ανέτρεψε την κατάσταση. Συγκεκριμένα, βρέθηκε μπροστά με 27-21 (14’), με τους τυπικά γηπεδούχους, όμως, να επιστρέφουν για να πάρουν ξανά το προβάδισμα (32-29 στο 18’). 

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «μία σου και μία μου», με τις δύο ομάδες να είναι άκρως ανταγωνιστικές. Ένα ξέσπασμα της Artemis, όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε τη διαφορά, καθώς από το -3 (40-37 στο 23’), βρέθηκε στο +10 (56-46) με τη λήξη της περιόδου. Με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 21-6, προηγήθηκε με 58-46 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Από εκεί και πέρα, η La Familia έκανε αξιόλογη προσπάθεια για να επιστρέψει, αλλά η Artemis πέτυχε τα καλάθια που χρειαζόταν για να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας ως το τέλος. 

Player of the Game: Ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ κι «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ. Συγκεκριμένα, μέτρησε 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ είχε ακόμα 2 κλεψίματα και μια τάπα, χωρίς να υποπέσει σε λάθος στα 37 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. 

Παίκτης «κλειδί» ο Κώστας Ορέστης, ο οποίος πρωτοστάτησε στην επίθεση για την Artemis. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, μετρώντας 20 πόντους με 7/19 σουτ, ενώ πρόσθεσε 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα!

Που κρίθηκε: Στις λύσεις που βρήκε η Artemis στην τρίτη περίοδο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 21-10. Σε ένα ματς που όλα έδειχναν ότι μπορεί να κριθεί ακόμα και στο σουτ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν το «ξέσπασμα» τους σε καταλυτικό σημείο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +12 (58-46) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.