Στην κορυφή της South Division 1 παρέμειναν και τη 19η αγωνιστική οι Abaleiros υποδεχομένοι τους Skylarkers το βράδυ της Κυριακής στο νέο κλειστό του Κορυδαλλό μετά από μια επιβλητικη εμφάνιση.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν τα δόντια τους από την εκκίνηση. Με τον Μπολοτάκη (6) να σκοράρει από μέση απόσταση και τον Ρηγανάκο (4) δραστήριο κοντά στο καλάθι, επέτρεψαν μόλις δύο τρίποντα από τον Σκιαδά και με την άμυνα τους πήραν διαφορά προηγούμενοι με 14-6 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια. Ο Ριζόπουλος παρέλαβε τη μπαγκέτα για τους "Aba" με έξι πόντους με τον Αθηναίου να συνδράμει με 5 ακόμα. Οι Skylarkers απαντούσαν αποκλειστικά από τα 6.75 με τους Τσαγγαρα, Σκιαδά και Ασημίδη μένοντας έτσι σχετικά κοντά στο σκορ (29-17) στο ημίχρονο.

Οι Abaleiros ανέβασαν στροφές μετά την ανάπαυλα. Ο Αθηναίου πυροβολούσε αδιάκριτα από τα 6.75 (3τρ) με τους Νεκ. Αγγελόπουλο (6), Ρηγανάκο και Κολοβό (από 4π) να καθηλώνουν τους "Ουράνιους" σε μόλις πέντε πόντους (από τον Χ.Π. Καπαρέλο) εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 52-22 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι άφησαν το πόδι από το γκάζι με τον Μπουλουτσίκο να επιδίδεται στα τρίποντα (4π) για τους Skylarkers. Oι Abaleiros με τον Μπολοτάκη (επίσης 6π) ολοκλήρωσαν την αποστολή τους φτάνοντας στο ροζ φύλλο με το ευρύ 64-31.

MVP αναδείχθηκε ο Μερκούρης Ριζόπουλος με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ κι ένα κλέψιμο. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Γιώργος Σκιαδάς με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Παίκτης κλειδί ήταν ο Νίκος Αθηναίου με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Το ματς κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά καθώς οι νικητές επέβαλλαν γρήγορο τέμπο.