Υποθήκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της West Division 1 έβαλαν το βράδυ της Κυριακής στο Sala Sports Club οι Mpasketikoi που φιλοξενήθηκαν από τους Ρούκουνες στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, μετά από σαραντάλεπτη μάχη δείχνοντας τσαγανό και σφρίγος σε μια αναμέτρηση πρόβα τζενεράλε ενόψει των πλέι οφ !

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ιδανική εκκίνηση, σαρώνοντας τα πάντα στα πρώτα λεπτά ! Με την τριπλέτα Πατσιλίβα (9), Θεοδοσόπουλου (7) & Μπάνζι (4) προηγήθηκαν με 5-20. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο αντέδρασαν με τα τρίποντα του Ροδίτη (6) αλλά και τους Μασούρα (5) και Γαλάτη (4) πραγματοποιώντας ένα 12-0 πλησιάζοντας με αυτόν τον τρόπο σε 17-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Καραγκιβρούδη βρήκαν την αρχική τους ορμή χάρη στους Κουβαρά , Δέρη (από 6) και τον Πατσιλίβα (4) φτάνοντας ως το +14, με τους Μασούρα, Ροδίτη  (από 5) και Γαλάτη (4) να μειώνουν σε 31-40 στο ημίχρονο.

Οι Mpasketikoi φάνηκε να κρατούν αυτή την απόσταση μετά την ανάπαυλα  με τον Πουλόπουλο δραστήριο, όμως οι Ρούκουνες ανέβασαν στροφές . Ο Μασούρας έτρεχε (10π) και ο Τραυλός (8) έβαλε θέματα σε άμυνα κι επίθεση και με 13-0 σερί ισοφάρισαν σε 53-53 στο τριαντάλεπτο !

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στην τελική ευθεία με τις ομάδες να διεκδικούν τη νίκη με δύο μεγάλους πρωταγωνιστές ! Ο Πουλόπουλος από τη μία με 11 πόντους έκανε το 60-66, με τον Μασούρα (9) να απαντά για το 64-66 και τον Κουβαρά να διαμορφώνει το τελικό 64-68 που φέρνει τους Mpasketikous αγκαλιά με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

MVP με double double ήταν ο βράχος Δημήτρης Πατσιλίβας. Είχε 15 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ και ένα λάθος. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ερμής Μασούρας με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο αλλά και 8 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε με την απόδοση του στο τέλος ο αλάνθαστος Θοδωρής Πουλόπουλος που μέτρησε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 3 κλεψίματα και ένα μπλοκ !

Που κρίθηκε : Οι νικητές πιέστηκαν αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν συμπαγείς και συγκεντρωμένοι !