Οι Ροζ Πάνθηρες είχαν καλύτερη εκκίνηση, αλλά το Τρένο έφτασε πρώτο στον… τερματισμό της πρεμιέρας των δύο ομάδων στον όμιλο North της Division 1. Οι «πράσινοι» νίκησαν 60-58, εκμεταλλευόμενοι το 23-16 της τελευταίας περιόδου, σε ένα ματς που είχε άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη. 

Οι Ροζ Πάνθηρες με σημείο αναφοράς τον Ζευκίλη προηγήθηκαν 13-5 (9’) και μολονότι οι αντίπαλοι τους ισοφάρισαν προσωρινά (15-15 στο 14’), είχαν τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου. Με τον ψηλό τους να μοιάζει σε πολλές περιπτώσεις ασταμάτητος και να φτάνει τους 12 πόντους, ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (30-20 στο 19’), λίγο πριν την ανάπαυλα.   

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ροζ Πάνθηρες προηγήθηκαν με 36-25 (25’), αλλά σταδιακά το Τρένο άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Η άμυνα αποτέλεσε «κλειδί» για τους «πράσινους», οι οποίοι περιόρισαν τον Ζευκίλη, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ βρήκαν ρυθμό. 
Ο Πουλημένος ήταν αυτός που ηγήθηκε επιθετικά και σημείωσε 13 πόντους, στο εντυπωσιακό 27-15 που έτρεξε το Τρένο, για να γυρίσει… τούμπα τον αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Δημητρίου με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά μπροστά (52-51) την ομάδα του, μετά το αρχικό 5-2!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης, με το σκορ ισόπαλο (55-55). Το Τρένο με μίνι σερί 4-0 προηγήθηκε 59-55, 28 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Γαλιγάλης με τρίποντο έφερε στο -1 (58-59) τους Ροζ Πάνθηρες, οι οποίοι στο τέλος είχαν δύο ευκαιρίες να αποφύγουν την ήττα. Ο Γαβριελάτος είχε 1/2 βολές (60-58), αλλά ο Αϊβαλιώτης αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ήταν άστοχος από κοντά και στο φινάλε, μετά τις δύο άστοχες βολές του Σκούρα. 

Player of the Game: Ο Σπύρος Σκούρας, ο οποίος κράτησε την ομάδα του όρθια στα σημεία που οι Ροζ Πάνθηρες είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ, έχοντας 11 πόντους κι 11 ριμπάουντ, ενώ πρόσθεσε και 3 ασίστ. Από την άλλη, ο Βασίλης Ζευκίλης μέτρησε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Παίκτης «κλειδί» ο Δημήτρης Πουλημένος, ο οποίος βγήκε μπροστά κι ηγήθηκε της μεγάλης ανατροπής του Τρένου. Σημείωσε 13 πόντους στο διάστημα 25’ – 36’, όταν η ομάδα του πέρασε μπροστά, επιστρέφοντας από το -11. Συνολικά, είχε 23 πόντους (9/16 σουτ), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. 

Που κρίθηκε: Στα «μεγάλα» σουτ που έβαλε το Τρένο, το οποίο είχε πιο «καθαρό» μυαλό στα κρίσιμα σημεία. Από την άλλη, η κούραση επηρέασε τους Ροζ Πάνθηρες, κάτι που φάνηκε και στο τέλος με τα δύο χαμένα σουτ.