Τι και αν δεν είχαν τον αρχηγό και φυσικό τους ηγέτη Άκη Βερεντζιώτη διαθέσιμο οι Ελλάνιοι ; Το βράδυ της Δευτέρας όταν φιλοξενήθηκαν στον Κορυδαλλό από τη Na Ala Team δεν αντιμετώπισαν κανένα θέμα και έφτασαν στο ροζ φύλλο που τους εξασφάλισε τη δεύτερη θέση την κανονική περίοδο.

Η μισή και παραπάνω δουλειά έγινε στην εκκίνηση για τους φιλοξενούμενους. Άφησαν τους αντιπάλους τους σχεδόν επτά λεπτά χωρίς πόντο και με 11-0 σερί οικοδόμησαν από την αρχή διψήφια διαφορά χάρη στους Κακλέα (5), Κολέγκα (4) και Σαρικάκη (3). Από την άλλη πλευρά αντέδρασε μόνο ο Λεκκός (6), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με τριπλό σκορ (6-18).

Στη συνέχεια παρότι ο ρυθμός έπεσε, η απόσταση παρέμεινε σε διψήφιο πρόσημο. Φρόνιτσε γι' αυτό ο Σαρικάκης (8) με τα τρίποντα του και παρά τους τρεις πόντους από τους Κουτρούμπα, Λεκκό και Μανδρώνη, οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω με 17-30 στο ημίχρονο.

Παρόμοια εικόνα υπήρξε και μετά την ανάπαυλα. Οι "Ελ" με τον Τσουράπη (7π) να παραλαμβάνει τη μπαγκέτα και τους Κακλέα (4) και Σαρικάκη (3) να συνεπικουρούν έφτασαν ως το +18, ενώ Μαυράκης και Λεκκός με έξι πόντους έκαστος διαμόρφωσαν το 34-48 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μαυράκης βρήκε χώρους για να πετυχεί οκτώ πόντους και ο Κουτρούμπας τέσσερις για τους Νααλίτες, ενώ στην αντίπερα όχθη τα τρίποντα του Σαρικάκη (6) και του Κλάγκου (5) συνέβαλαν στο απόλυτα δίκαιο τελικό 49-61.

MVP ήταν ο Δημήτρης Κολέγκας. Είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ κι ένα λάθος. Καλύτερος των ηττημένων ο Νίκος Μαυράκης με double double και 16 πόντους, 18 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί με τα τρίποντα του ήταν ο Γιάννης Σαρικάκης που μέτρησε 20 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 5 λάθη.

Που κρίθηκε : Στο εκρηκτικό ξεκίνημα των νικητών που πήραν διαφορά και δεν απειλήθηκαν !