Πέμπτη βράδυ στον Κορυδαλλό` για το πρωτάθλημα της Division 1 της South, οι Κατρακείλα όντας καλύτεροι και πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες κρίσιμες στιγμές του αγώνα κατάφεραν να κατακτήσουν το ντέρμπι της αγωνιστικής, επικρατώντας των Southerns με σκορ 54-59!

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης αποζημίωσαν και με το παραπάνω όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση και συνάμα επιβεβαίωσαν όσους πίστευαν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ‘ταν ένα τεράστιο ντέρμπι. Ο Γιανδήμας ήταν εξαιρετικός αυτό το διάστημα πληγώνοντας τον αντίπαλο, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο επίσης πολύ καλός Γεωργακάκος. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Κρέτσης κυριάρχησε κάτω απ’ τα δύο καλάθια, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του Χαλά. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με το φωτεινό πίνακα να δείχνει το 8-12.

Η συνέχεια του παιχνιδιού ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα των μωβ. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κατέβασαν τον αντίπαλο τους επιθετικά και με τους Τσίκλα και Γιανδήμα να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο συν ένδεκα με σκορ 21-32.

Οι γηπεδούχοι με την επιστροφή τους στο παρκέ του Κορυδαλού ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στις δύο πλευρές του γηπέδου, πίεσαν τον αντίπαλο, τον υποχρέωσαν σε λάθη, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με τον Κρέτση να επιβεβαιώνει την φήμη που τον ακολουθεί ως έναν έναν τους καλύτερους σέντερ της κατηγορίας, κατάφεραν στο πέρας της προτελευταίας στροφής να ρίξουν την διαφορά στους δύο πόντους με σκορ 41-43.

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση στον αντίπαλο τους και κατάφεραν να μειώσουνε δύο φορές τη διαφορά στους δύο πόντους. Ωστόσο, η προσπάθεια την αντεπίθεσης τους έμεινε ημιτελής, με τους Κατρακείλα να εκμεταλλεαύονται την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτουν σαν ομάδα και να φτάνουν στην κατάκτηση τουφύλλου για τη φετινή σεζόν με σκορ 54-59.

Mvp : Ο Γεωργακάκος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 10 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Κρέτσης που είχε 15 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 5 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

Παίκτης Κλειδί: Ο Γιανδήμας που μέτρησε 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 1 κλέψιμο.

Που κρίθηκε : Οι νικητές άντεξαν την πίεση του αντιπάλου και εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο έπακρο.