Φορτσάροντας στην τελική ευθεία η Voskonia επικράτησε των Μυρμιδόνων το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της East Division 1 εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλο της στα πλέι οφ !

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ του "Γ.Μελισσηνός" με τσίτα τα γκάζια. Με την τριπλέτα Μαστρογιάννη (7), Μανσούρ (6) και Κωστόπουλου (4) έφτασαν νωρίς σε διψήφια διαφορά. Οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν με τον Μουτεβελή (12π με τρία τρίποντα) μειώνοντας σε 24-16 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Το run n gun συνεχίστηκε αμφότερα και στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι με το δικό τους 7-0 και τον Μυλιόρδο (12π με 4τρ) να αναλαμβάνει τα ..πολυβολεία αλλά και τον Ι. Αλεφαντινό (8) κατέβασαν κι άλλο τη διαφορά. Το πυροβολικό όμως των "βοσκών" δήλωσε κι αυτό παρών. Μοναστηριώτης (8π με δύο τρ) και ο Πρωτόπαπας κράτησαν την πρωτοπορία για την ομάδα τους με 42-36 στη μέση της διαδρομής.

Η μάχη εντάθηκε μετά την ανάπαυλα. Με επιμέρους 3-10 οι Μυρμιδόνες με τους Μυλιόρδο (8), Μουτεβελή και Ι. Αλεφαντινό (από 4π) έφτασαν στην ελάχιστη δυαντή διαφορά (49-48), αλλά τόσο ο Μαστρογιάννης με πέντε πόντους όσο και οι Μασνούρ (4) και Λιάκος (3) δεν τους άφησαν να προσπεράσουν, με το αποτέλεσμα να είναι στο 55-52 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Με το σκορ στο 59-55 οι "Ισπανοί" ξαναπάτησαν το γκάζι. Με σερί 7-0 πήραν αέρα 11 πόντων, αλλά οι απόγονοι του Αχιλλέα δεν τα παράτησαν ! Με το δικό τους 8-0 με τους Μυλιόρδο (6) και Μουτεβελή (3) από τα 6.75 έφτασαν στο ένα σουτ. Κάπου εκεί όμως τους τελειώσαν τα καύσιμα. H Voskonia με άλλο ένα 8-0 και τους Μαστρογιάννη (6), Μανσουρ (5) και Ταγκούλη (4) σφράγισε το ροζ φύλλο επικρατώντας με 74-63 !

MVP αναδείχθηκε ο Παύλος Μαστρογιάννης. Είχε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασιστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος. Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Γιάννης Αλεφαντινός με double double και 14 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 2 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Ματθαίος Μανσουρ με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Στο ξέσπασμα των νικητών στην τελική ευθεία.