Νίκη γοήτρου επί των πρωτοπόρων Philadelphia Sfihters πέτυχαν το βράδυ της Κυριακής οι Saronic Hornuts στο πλαίσιο της τελευταίας πράξης της North Division 1 και πήραν την ένατη θέση, ενώ οι αντίπαλοι τους με την πρώτη θέση που πήραν θα αντιμετωπίσουν τις Rougixtres στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ.

Μουδιασμένο ξεκίνημα είχαν τα συγκρότηματα, που δυσκολεύτηκαν στο σκοράρισμα. Οι μεν γηπεδούχοι σκόραραν από μακριά με τους Κυβρικοσαίο και Τσόλα, ενώ οι αντίπαλοι τους απάντησαν με τον ίδιο τρόπο με τον Πουλούπατη (6π) και με τον Ιωάννου να σημειώνει δύο καλάθια φτάσαμε στο ισόπαλο 10-10 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Η αναμέτρηση πήγαινε πόντο πόντο στο μεγαλύτερο τμήμα και του δεύτερου δεκαλέπτο. Με τον Κυβρικοσαίο να ηγαίετια με 8 πόντους και δύο ακόμα τρίποντα οι Saronic ακολούθησαν τους Sfihters, που είχαν τον Νικολό σε άγρια..κατάσταση. Με 14 πόντους και μικρό σερί 5-0 προηγήθηκαν με 24-31 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Hornuts έφεραν τα πάνω κάτω αμέσως μετά την ανάπαυλα. Με επιμέρους 12-2 και ομαδική δουλειά στην επίθεση (Τσόλας 5, Κυβρικοσαίος και Βρυώνης από 3 κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) προσπέρασαν καθώς η άμυνα τους λειτούργησε υποδειγματικά. Δέχτηκαν μόλις έξι πόντους και μπήκαν μπροστά με 41-37 στο τριαντάλεπτο.

Στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου έφτασαν στο +11 με τους Παπαδόπουλο Κυβρικοσαίο και το τρίποντο από τον Φιλιππίδη. Οι Φιλαδελφιώτες δεν κατέθεσαν τα όπλα και με τους Ψαλτάκη (7) & Νικολό (4) πλησίασαν αρχικά στους τέσσερις, ενώ το τέλος έλαβε δραματική τροπή ! Ο Βρυώνης έχασε τις βολές κι ο Τσόλας κόπηκε στα 35", με τον Αποστολόπουλο να μιεώνει σε 54-52 στα 20".  Ο ίδιος όμως αστόχησε στο lay up της ισοφάρισης, ο Τσόλας είχε 0/2 στα 5" και ο Νικολός έχασε το το τελευταίο σουτ, με τους Saronic Hornuts να κλείνουν γλυκά τη σεζόν με το ροζ φύλλο στα χέρια !

MVP αναδείχθηκε ο Διονύσης Κυβρικοσαίος. Είχε 18 πόντους (4/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και πέντε λάθη. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Παναγιώτης Νικολός με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και ένα λάθος.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Κώστας Παπαδόπουλος με double double και 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και δύο λάθη.

Που κρίθηκε : Στην αντίδραση των νικητών στο δεύτερο μισό του ματς και την άμυνα τους στο τέλος.