Οι Pioneers έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους (ημίχρονο 17-7) και η κυριαρχία τους στις ρακέτες, κυρίως στην άμυνα, τους έφερε σε θετικό πρόσημο στον Νότιο όμιλο της Division 2 (5-4), αφού οι Stovronto Raptors δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό και έμειναν στο 2-6, αφήνοντας όμως υποσχέσεις για ανάκαμψη όταν επιστρέψουν οι τραυματίες.

Ο ρυθμός ήταν χαλαρός στην αρχή και έγιναν αρκετά λάθη από όλους, με τους Χαραλαμπόπουλο και Μανίνα να βάζουν μπροστά τους Πάιονιρς στο δεκάλεπτο (8-5) και τον Κόκλα να είναι ο πιο δραστήριος Ράπτορ, αλλά στη δεύτερη περίοδο κόλλησαν επιθετικά οι «μαυροκόκκινοι» και οι «γκρι» πήραν διαφορά 10 πόντων (17-7), αφού έκαναν καλύτερες επιλογές και οι Αποστόλης Θεοφάνους, Ιφτιχάρ ήταν πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους.

Από το τρίτο δεκάλεπτο ανέβηκε ο ρυθμός και ευστόχησαν περισσότερο οι δύο ομάδες, με τους Πλάκα, Μανίνα να κρατούν σε ασφαλές επίπεδο το σκορ για τους Pioneers (28-16 στο 30’) και τους Κόκλα, Μαυρόπουλο, Εμμανουηλίδη να προσπαθούν να ανεβάσουν κάπως τους Raptors, κάτι που δεν συνεχίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου έπεσε και ο ρυθμός και οι «γκρι» χωρίς να ανησυχήσουν κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε που ο πίνακας έγραψε 38-20.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο… κυρίαρχος στις ρακέτες, Άρης Πλάκας, με 9 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 ασίστ και 2 μπλοκ, ενώ από τους Ράπτορς ξεχώρισε ο Πέτρος Μαυρόπουλος με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Παίκτης – κλειδί για τους Πάιονιρς ήταν ο Ομάρ Ιφτιχάρ, που έριξε πολύ τρέξιμο, συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις και είχε συνολικά 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στην καλή άμυνα των «γκρι», αλλά και στην αστοχία των Raptors που όσο περνούσε η ώρα ξενέρωναν κιόλας, όποτε δεν απείλησαν σε κανένα σημείο.