Στο άνοιγμα της αυλαίας του δεύτερου γύρου της East Division 2 το απόγευμα του Σαβάτου στην Καισαριανή οι Los Tromos φιλοξένησαν τους μόλις πέντε διαθέσιμους του Μπυρακλή, και επανέλαβαν την επιτυχία του πρώτου γύρου επικρατώντας με άνεση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα καθώς σκόραρα από τα 6.75. Ο Νικολακόπουλος είχε πέντε πόντους, και οι Μπαζούλας, Κυπραίος από ένα τρίποντο και παρά τις ενέργειες των Τουρλή (4) και Καλογιάννη (3) προηγήθηκαν με 15-9 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Το παραμικρό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Oι Tromos όχι μόνο διατήρησαν αλλά και διεύρυναν την απόσταση χάρη σε ένα επιμέρους 10-3 με πρωταγωνιστή τον Τσιγώνια (4). Για τους αντιπάλους τους σκόραραν οι Τουρλής (3), Καλογιάννης και Σαραφάκης (από 2), με το ημίχρονο να κλείνει στο 25-16.

Μετά την ανάπαυλα οι Los Tromos επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους, ενώ η κούραση άρχισε να βαραίνει τα πόδια των Μπυρακλήδων. Με τους Π. Τηγάνη (6), Μπαζούλα (4) και τα τρίποντα των Ν. Τηγάνη και Αργυρούδη ξεμάκρυναν καθώς από την αντίπερα όχθη απειλούσαν μόνο οι Τουρλής (4) και Καλογιάννης (3) με συνέπεια το 43-24 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα . Η απόσταση ήταν πολύ μεγάλη για να καλυφθεί, ενώ οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν καμμία διάθεση να το ..παζαρέψουν. Με τον Νταντινάκη να σκοράρει τα τρίποντα του και τους Τσιγώνια και Κυπραίο (από 4) να σιγοντάρουν διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 20. Για τον Μπυρακλή οι Καλογιάννης και Αθανασόπουλος με επτά πόντους έκαστος συνέβαλαν στο απόλυτα δίκαιο τελικό 62-40.

MVP:  Αναδείχθηκε ο Βασίλης Μπαζούλας με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασιστ και 2 κλεψίματα . Κλειδί του αγώνα ήταν ο Γιάννης Νταντινάκης με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Τουρλής έχοντας 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ευστοχία, αλλά και το βάθος του ρόστερ των νικητών.