Αργά το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις. Οι Pioneers κατάφεραν να κάμψουν δύσκολα την αντίσταση των Cool Dynamic στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης με 57-53 και να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που τους συνόδευε πριν από την αναμέτρηση.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό από την αρχή, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο και την πρωτοπορία με 10-17. Ο Μαυράκης είχε την μπαγκέτα με 5 πόντους, με Λάζο και Πατρικαρέα να ακολουθούν, με τους Pioneers που επιδόθηκαν σε πολλά άστοχα τρίποντα και πολλά λάθη σε αυτο το δεκάλεπτο μένοντας στο πλην 7.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι Pioneers με τον Ομάρ να δίνει το σύνθημα αντεπίθεσης και τον Χατζηιγνατίου να βοηθάει αρκετά επιθετικά, κατάφεραν να προσπεράσουν 26 – 22. Οι μπλε δυσκολεύτηκαν πολύ σε αυτό το δεκάλεπτο, έχοντας στο ενεργητικό τους μόλις 5 πόντους.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το υπερ τους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, με μπροστάρη τον Γαρυφάλλου να είναι πανταχού παρόν και να παίζει "Βόλει" και στις δύο μπασκέτες, όμως οι Cool Dynamic βρίσκοντας και πάλι ρυθμό από τα 6.75 με τον Μπουλουμπάση και καλάθια από μέση απόσταση από τον Λάζο και Μαυράκη πήραν το προβάδισμα με 37-32.
 
Το τέταρτο δεκάλεπτο μας επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις, με τις ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα και για όποιον βλέπει και ξέρει μπάσκετ το παιχνίδι... φαινόταν! Η διαφορά δεν ξέφευγε, το ένα καλάθι απαντούσε στο άλλο και εν τέλει... παράταση με σκορ 50-50!
 
Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Pioneers επέβαλαν τον δικό τους νόμο και με ηγέτη τον Γαρυφάλλου και τον Ομάρ, έχτισαν διαφορά και επικράτησαν 57 – 53.