Την 12η σερί νίκη κατέγραψαν οι Shakers το βράδυ του Σαββάτου στο νέο κλειστό του Κορυδαλλού, όπου και φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής από τους ελλειπείς (μόλις έξι διαθέσιμους) αλλά μαχητικούς Pioneers, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου.

Αρχικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένα. Ο Χατζηιγνατίου σημείωσε πέντε πόντους για τους γηπεδούχους, όμως οι αντίπαλοι τους με σερί 11-0 και δράστες τους Κατσίγερα (9) και Τσιακτάνη (4) πήραν διψήφια διαφορά (9-21) στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Pioneers είχαν καλύτερες επιλογές στη συνέχεια. Με τους Ομάρ και Χατζηιγνατίου να σκοράρουν από επτά έκαστος και σερί 9-0 πλησίασαν σε απόσταση ενός σουτ (18-21). Ωστόσο οι Shakers αντέδρασαν με το δικό τους 3-12 με τους Γρίβα (6) και Παππά (4) να πρωτοστατούν, για να πάμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 21-33.

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός. Οι "Πρωτοπόροι" με τον Χατζηιγνατίου (8) να σκοράρει από μακριά μαζί με τον ορεξάτο Θεοφάνους (4) πλησίασαν στους τέσσερις. Όμως οι Shakers με τους Τσιακτάνη (5) και Χαρατσή (4) επανέφεραν τη διψήφια διαφορά (35-45) στο φινάλε της τρίτης περίοδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το γκάζι και απομακρύνθηκαν. Με επιμέρους 2-15 και τους Παππά (6), Δημουλή και Γρίβα (από 4) διεύρυναν την απόσταη πάνω από τους είκοσι και ξεκλείδωσαν την αναμέτρηση. Παρά τη δεδομένη τους κούραση οι Pioneers βρήκαν χώρο δράσης στα τελευταία λεπτά και μείωσαν με τους Χατζηιγνατίου (8) και Νυδριώτη (5) ως το τελικό 48-62.

MVP ήταν ο αλάνθαστος Θανάσης Τσιακτάνης με 9 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 8 κλεψίματα και 1 μπλοκ ! Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σωτήρης Χατζηιγνατίου ως πρώτος σκόρερ με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Δημήτρης Γρίβας με double double και 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 5 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στο μεγαλύτερο ρόστερ των νικητών που έγινε εμφανές στην τελική ευθεία.