Ο Θοδωρής Κυριαζίδης έδειχνε σε όλο το ματς ότι είχε όρεξη και διάθεση να αναλάβει ευθύνες και του… έλαχε να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του στην τελευταία επίθεση των Spartans, όπου με goal-foul έκανε την ανατροπή και έδωσε την 10η νίκη στην ομάδα του (10-4) στον Νότιο όμιλο της Division 2, αφήνοντας τους Stovronto Raptors στο 5-9 και τον Μπιζίκο που πέτυχε 33 πόντους με τη… γλύκα.

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και οι ομάδες βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ, με τον Μπιζίκο να παίρνει πρωτοβουλίες από την αρχή και μαζί με τον Βασιλείου (20 ριμπ.) να πρωταγωνιστούν για τους Raptors, ενώ από την άλλη οι Κουσούλης, Ρήγος, Μιχαλακάκος διατήρησαν την ισορροπία στο δεκάλεπτο για τους Σπάρτανς (13-13), με τους Μπουλέτο, Μπούτο να δίνουν το κάτι παραπάνω στη δεύτερη περίοδο και να βάζουν ένα τρίποντο μπροστά τους «κόκκινους» (27-24), έχοντας τον Κυριαζίδη να παίρνει μπρος για τους «μαύρους».

Τα δυνατά μαρκαρίσματα και ο καλός ρυθμός έμειναν στα ίδια επίπεδα στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Κυριαζίδη, Κολιό και Κουσούλη να ευστοχούν από πλευράς Spartans, ενώ ο Βασιλείου με δικό του buzzer follow έβαλε μπροστά τους Ράπτορς στη λήξη του 30ου λεπτού, αφού είχε κάνει όλη τη δουλειά ο Μπιζίκος μέχρι εκείνο το σημείο (45-43), για να φτάσουμε στην τελευταία επίθεση των τυπικά φιλοξενούμενων με την ίδια διαφορά (58-56), που έμελλε να αλλάξει από την διείσδυση του Κυριαζίδη (στο 1’’ πριν τη λήξη), ο οποίος με εύστοχο τελείωμα και ψύχραιμο σουτ από τη βολή διαμόρφωσε το 58-59, αφού ο Μπιζίκος στο φινάλε δεν βρήκε στόχο.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Θοδωρής Κυριαζίδης με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και το γκολ-φάουλ στο τέλος, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Θοδωρής Μιχαλακάκος με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από τους Ράπτορς ξεχώρισε φυσικά ο Νίκος Μπιζίκος που έπαιξε 40 λεπτά έχοντας συνολικά 33 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες του φινάλε, από την κίνηση του Κυριαζίδη, αφού σε όλη τη διάρκεια δεν ξέφυγε καμία ομάδα και ήταν όλα στο… νήμα.

Stovronto Raptors: Μπιζίκος 33, Μπουλέτος 11, Μαυρόπουλος 8, Βασιλείου 4, Μπούτος 2, Νικολάκης, Εμμανουηλίδης, Παυλόπουλος

Spartans BC: Κυριαζίδης 18, Μιχαλακάκος 17, Κουσούλης 15, Χαλδαίος 5, Κολιός 4, Ρήγος