Οι Freaks ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησαν τους Pioneers να πλησιάσουν (από τους 4 πόντους πήγαν στους 29) και πήραν την 14η νίκη τους (14-2), μένοντας στη δεύτερη θέση του Νοτίου ομίλου της Division 2 (14-2), με τους «γκρι» να εκνευρίζονται και να βρίσκονται πλέον στο 9-7.

Στο ξεκίνημα ο ρυθμός ήταν μεν καλός, αλλά οι δυνατές άμυνες δεν άφηναν χώρους για πολλά εύστοχα σουτ, με τους Πάιονιρς να δίνουν την μπάλα στους Γαρυφάλλου, Χαραλαμπόπουλο, Ιφτιχάρ και Πλάκα και τους Φρικς να βρίσκουν λύσεις από τους Χήρα, Αγγελακόπουλο, Σγαρδέλη, Κουρεντζή για το 10-14 του δεκαλέπτου, με τις ομάδες να κινούνται σε παρόμοιο τέμπο και στη δεύτερη περίοδο, έχοντας πρωταγωνιστές τους Χατζηιγνατίου, Καρρά από τη μία και τους Λιβανό, Μεγάλο από την άλλη και το ημίχρονο να κλείνει στο 20-24.

Η διαφορά έγινε στην αρχή της τρίτης περιόδου για τους Freaks, αφού οι Μεγάλος, Χήρας και Αγγελακόπουλος έκαναν ένα 14-0 σερί, κάτι που τους έδωσε ώθηση και το 30ο λεπτό ολοκληρώθηκε στο 25-46, με τους Pioneers να… ξενερώνουν και να βγάζουν έναν εκνευρισμό, ο οποίος προφανώς τους επηρέασε και αγωνιστικά, με το σκορ να ξεφεύγει και τους Χαντζή, Λιβανό, Κουρεντζή να βοηθούν στο να φτάσει η απόσταση στους 29 πόντους (41-70) για τους δεύτερους στη βαθμολογία Φρικς.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Κουρεντζής με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Στέφανος Μεγάλος είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο και ο Γιάννης Λιβανός – που είχε το φαν κλαμπ του στην εξέδρα – τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Από τους Pioneers ξεχώρισε ο Στέλιος Γαρυφάλλου με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ, με τον Άρη Πλάκα να έχει συνολικά 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στο εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο που έκαναν οι Φρικς, οι οποίοι αποσυντόνισαν τους αντιπάλους τους και με ένα επί μέρους 5-22 «κλείδωσαν» τη νίκη που τους διατήρησε στα ψηλά της βαθμολογίας.

Pioneers (Θεοφάνους): Γαρυφάλλου 11, Πλάκας 8, Ιφτιχάρ 7, Χατζηιγνατίου 6, Νυδριώτης 5, Χαραλαμπόπουλος 3, Τζιαμτζής 1, Καρράς, Θεοφάνους

Freaks (Χαντζής): Μεγάλος 17, Λιβανός 15, Χαντζής 12, Κουρεντζής 11, Αγγελακόπουλος 7, Χήρας 6 (12 ριμπ.), Σγαρδέλης 2, Νάκος (17 ριμπ.)