Νίκη πρωτιάς πέτυχαν στο ντέρμπυ της 19ης αγωνιστικής της South Division 2 οι Shakers όταν το βράδυ της Κυριακής φιλοξενήθηκαν στο Ίλιον από τους Freaks επικράτωντας χάρη στην αμυντική τους συμπεριφορά και την καλή τους χημεία στην επίθεση. Ζευγάρωσαν δε τις επιτυχίες τους επί των αντιπάλων τους και χρειάζονται πλέον μία μόνο νίκη για να κατακτήσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου στην κανονική περίοδο.

Οι ομάδες παρατάχθηκαν με απουσίες και ισορρόπησαν στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο με σερί 8-0 σκοράροντας άπαντες (Κάτσας 5, Δημουλής και Χαρατσής από ένα τρίποντο, Γρίβας, Τσιακτάνης και Καρανδρέας από ένα καλάθι) πήραν τα ηνία της αναμέτρησης απέναντι στους Αγγελακόπουλο (6) και Φραγκανδρέα (5) προηγούμενοι με 11-17 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια επέβαλλαν το ρυθμό τους, καθώς με επιμέρους 4-17 πλησίασαν το +20 χάρη στους Καρανδρέα, Χαρατσή (από 5) και Κάτσα (3) όντας εύστοχοι έξω από την περίμετρο. Οι Freaks ωστόσο μείωσαν με τα τρίποντα από τους Χαντζή και Λιβανό σε 21-34 στο ημίχρονο.

Προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα με τους Λιβανό (7) και Χαϊδεμένο (4) όμως ο Γρίβας (4) αλλά και οι Κάτσας και Τσιακτάνης (από 3π) διατήρησαν τη διψήφια απόσταση (34-36) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία οι Shakers δεν έχασαν ούτε στιγμή τον έλεγχο τόσο του ρυθμού όσο και της κατάστασης. Με τους Χαρατσή (5) και Γρίβα (4) σε πρώτο ρόλο διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα και παρά τις ενέργειες του Αγγελακόπουλου (6π) πήραν το ροζ φύλλο με το τελικό 47-59 !

MVP αναδείχθηκε ο Σπύρος Κάτσας. Είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Αχιλλέας Αγγελακόπουλος με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασιστ και δύο λάθη.

Παίκτης κλειδί ήταν ο σέντερ Δημήτρης Καρανδρέας που μέτρησε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Στη συγκέντρωση και το στοχευμένο παιχνίδι των νικητών !