Το απογευματάκι της Κυριακής στην Καισαριανή, η Τσακορούκουνες με όπλο της την καταπληκτική άμυνα και τα μεγάλα σουτ σε καίρια σημεία του αγώνα, υποχρέωσε τους Legacy BC στην έκτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 71-65.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, αφού από τα πρώτα λεπτά δεν άφησαν τους Legacy BC να πάρουν ανάσα με το επιβλητικό τους μπάσκετ, τις σφιχτές τους άμυνες και τις κόντρα αντεπιθέσεις τόσο του Κουλέντη όσο και του Αρτινού, έκαναν το εντυπωσιακό σερί 22-9. Από την άλλη μεριά οι Legacy BC δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν καθόλου στον ρυθμό των γηπεδούχων, σκοράροντας μόλις 9 πόντους.

Αρχή δευτέρου δεκαλέπτου και η εικόνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν συνέχεια κόντρα αντεπιθέσεις με κύριο δράστη τον άχαστο Κοντογιάννη και να τον ακολουθεί στο σκοράρισμα ο Κουλέντης και διαβάζοντας υποδειγματικά το γήπεδο, βγάζοντας εξαιρετικές ασίστ ο Αρτινός, εξασφάλισαν διαφορά 15 πόντων! Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι και και με κακές άμυνες έμειναν πίσω το σκορ. Λήξη πρώτου ημιχρόνου 44-29.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Legacy BC διάβασαν το παιχνίδι, έπαιξαν ζώνη και έκλεισαν αποτελεσματικά τους χώρους, δείχνοντας ότι θέλουν να πάρουν πολύ το ροζ φύλλο, με αποτέλεσμα να διανύσουν το καλύτερο τους δεκάλεπτο τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, παίρνοντας ένα σερί 14-21. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απαντήσεις, κάνανε πολλά λάθη και είδαν την ομάδα τους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να πιέζεται πολύ για την νίκη. Τέλος τρίτη δεκαλέπτου 58-50.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να καταθέτουν ψυχή και σώμα στο παρκέ. Οι προσωπικότητες των γηπεδούχων βγήκαν μπροστά, αφού με τις τρίποντες βόμβες του Παπουτσή και τον Κοντογιάννη να είναι καθοριστικός στο φινάλε, έδωσαν την όγδοη νίκη στην ομάδα τους με σκορ 71-65.

Mvp : Ο Στυλιανός Κοντογιάννης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 19 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Μιλτιάδης Βασαμανίδης που είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

Παίκτης Κλειδί: Ο Ευάγγελος Κουλέντης που μέτρησε 11 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν καταπληκτικοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα,  διασφαλίζοντας το ροζ φύλλο !