Στο πέσιμο της αυλαίας της πρώτης αγωνιστικής της East Division 2 το βράδυ της Τρίτης στην Καισαριανή ο Μπυρακλής υποδέχτηκε τους Los Tromos, με τους δεύτερους να πραγματοποιούν μια εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας το ροζ φύλλο δίχως να απειληθούν.

Οιφιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ και με τον Τηγάνη να ..σκορπά τον ..τρόμο με 14 πόντους πήραν από νωρίς διψήφια διαφορά. Ο Νικολακόπουλος πρόσθεσε ένα τρίποντο , ενώ οι αντίπαλοι τους απαντούσαν περιστασιακά με τους Κόπελο, Μπελεσιώτη και Καρρά αλλά και το τρίποντο του Καλογιάννη, για το 9-21 των πρώτων δέκα λεπτών.

Το παραμικρό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Oι Tromos όχι μόνο διατήρησαν αλλά και διεύρυναν την απόσταση χάρη στους Παναγιωτόπουλο (5π) και Νικολακόπουλο (4π), ενώ οι Μπυρακλειδείς είχαν να επιδείξουν το τρίποντο του Σαραφάκη, καθώς και τους Κόπελο 9(πίσης 3π),  Κώττη & Τουρλή (από 2π), με το σκορ να βρίσκεται στο 20-36 στα μισά του δρόμου.

Μετά τη διακοπή ο ρυθμός έπεσε αμφότερα, ωστόσο χάρη σε σερί 7-0 των Los tromos η ψαλίδα άνοιξε, καθώς σκόραρε ο Κυπραίος (5π). Την ίδια αποτελεσματικότητα είχε και ο Τουρλής στην άλλη πλευρά. Σκορ τρίτης περιόδου 28-47.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες έπαιζαν πιο ελεύθερο μπάσκετ. Τουλής και Κόπελος σκόραραν ακόμα 5 πόντους έκαστος για τον Μπυρακλή, ενώ οι Los Tromos , με τους Κωστόπουλο (4π) και το τρίποντο του Ραπτοτάσιου έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού με το δίκαιο τελικό 42-58 !

MVP:  Αναδείχθηκε ο Παύλος Τηγάνης με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και από 2 ασιστ, κλεψίματα αλλά και λάθη. Κλειδί του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε με double double ο Γιώργος Κόπελος έχοντας 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασιστ, και από 2 κλεψίματα, μπλοκ και λάθη. 

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ευστοχία και την υπεροχή των νικητών στην περιφέρεια.