Οι Spartans ύψωσαν «τείχη» στην άμυνά τους στο δεύτερο ημίχρονο και με ψυχραιμία στην επίθεση πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στην πρεμιέρα του Νοτίου ομίλου της Division 2, απέναντι στους Shakers που έδειξαν μεν πολύ καλά στοιχεία, αλλά και ότι χρειάζονται χρόνο για να βρουν τους τρόπους να κρατούν τη δική τους συγκέντρωση.

Το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για τους Σπαρτιάτες, με τον Κουσούλη να βάζει δύο τρίποντα και τον Λιθόπουλο να δείχνει τη διάθεσή του για κυριαρχία στις ρακέτες, όμως οι Σέικερς πήραν μπρος μετά το πεντάλεπτο και οι Κάτσας, Τσιακτάνης άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση (11-16 δεκάλεπτο), με το ημίχρονο να κλείνει υπέρ τους από το buzzer τρίποντο του Κάτσα, σε ένα διάστημα που έδωσε βοήθειες ο Κολιός για τους τυπικά φιλοξενούμενους (31-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε όλη η ροή του παιχνιδιού, αφού οι Λιθόπουλος, Μιχαλακάκος, Καραγιαννάκης και Ρήγος έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους στην άμυνα των Σπάρτανς, εκμεταλλευόμενοι και τις καλές επιλογές επιθετικά, αφήνοντας περιθώριο μόνο για 4 πόντους στους Shakers, που ήθελαν, αλλά δεν τους έβγαινε (35-46 στο 30’), ενώ συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά μεγαλώνει σταδιακά και να κλείνει στους 15 πόντους για την ομάδα του Χαλδαίου (44-59).

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Λιθόπουλος με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ, ενώ από τους Σέικερς ξεχώρισε ο «Τσάκι» με 5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 1 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί για τους Σπαρτιάτες ήταν ο Άγγελος Καραγιαννάκης, που έριξε πολύ τρέξιμο και έδωσε λύσεις όποτε χρειάστηκε να «boostάρει» την ομάδα του, έχοντας συνολικά 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι Spartans έπαιξαν καλύτερη άμυνα και αποσυντόνισαν τους τυπικά γηπεδούχους, κρατώντας τους με 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.