Ανατρέποντας διαφορά δέκα πόντων μέσα σε είκοσι λεπτά οι Pioneers πήραν τη νίκη το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της South Division 2 στον Κορυδαλλό απέναντι στους μαχητικούς Vikings παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου !

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα. Με καλή άμυνα, τον Κολιούση (4) και τα τρίποντα από τους Λιάκο και Μπεχράκη προηγήθηκαν ως και με double score (6-12) με τους Χαραλαμπόπουλο (6) και Χατζηιγνατίου (3) να μειώνουν σε 9-12 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους παίκτες του Κουλούρη. Χτύπησαν σε κάθε σημείο του παρκέ, τόσο από μακριά (Λιάκος 6, Ζαχαράτος 5) όσο και από εγγύτερα με τους Γιαπράκη και ΜΠεχράκη (από 4π) φτάνοντας ως το +12 ! Για τους Pioneers στόχο βρήκαν οι Πλακας (4), Χαραλαμπόπουλος και Μανίνας (από 3) με τη διαφορά να έχει διψήφια τιμή (23-33) στο ημίχρονο.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι με επιμέρους 13-3 έφεραν τα πάνω κάτω με αιχμή του δόρατος τον Θεοφάνους (5) και τις τρίποντες βόμβες από τους Ιφτιχάρ και Πλακα. Συνάμα η άμυνα τους περιόρισε τους αντιπάλους τους σε μόλις πέντε πόντους (Κολιούσης 3, Γιαπράκης 2) με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 38-38 στο τριαντάλεπτο.

Η ανατροπή των "Πρωτοπόρων" ολοκληρώθηκε την τέταρτη περίοδο. Με τους Χαραλαμπόπουλο, Χατζηιγνατίου (από 5π) και τον Θεοφάνους (4) να προτάσσουν την εμπειρία τους και τις λιγότερο βιαστικές επιλογές προηγήθηκαν με 53-47. Οι Vikings μετά τα τρίποντα των Μπεχράκη και Γιαπράκη αντέταξαν τον Σαλίβερο (5π), που στα 20" μείωσε σε 53-49. Οι Pioneers όμως ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη κατακτώντας το ροζ φύλλο με το τελικό 57-50.

MVP ήταν ο Αρης Πλακας με 8 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Γιαπράκης έχοντας 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε με double double o Σωτήρης Χατζηιγνατίου που μέτρησε 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην εμπειρία των νικητών !